Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupio je kolekciju najpopularnijih automobila SSSR-a, kao novi su i sada ih prodaje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako ste zainteresovani za Volgu, pripremite novac jer je cena poznata

  • 1

Na YouTube kanalu Averdrive je objavljen video koji nas vodi u jednu od najzanimljivijih kolekcija automobila. Iako niti jedan od automobila ne spada u red skupocenih klasika, ova kolekcija sasvim sigurno ima važnost, posebno među onima nostalgičnima prema automobilima iza nekadašnje gvozdene zavese.

Da ne dužimo, ako volite Lade, Volge, UAZ-e i sve one automobile nastale pre raspada Sovjetskog Saveza, znajte da je u Rjazanju dostupna kolekcija takvih automobila, i to u besprekornom stanju. Skupljana od 1995. godine sada se nalazi u prodaji, pa tako Volga GAZ-24 košta 1.300.000 rubalja, što je oko 13.600 evra, dok je VAZ-21013 iz 1987. dvostruko jeftiniji. Cena legendarne Čajke (GAZ-13 i 14), verovatno najljepšeg automobila u istoriji sovjetske autoindustrije je na upit, navodi Index.hr.

Recimo i da se kolekcija stalno menja jer vlasnik ima poseban servisni prostor za obnavljanje vozila. Takođe, poslednjih godina je u ovaj svojevrsni muzej pušteno i nešto sa Zapada, poput Mercedesa W126 i Toyote LC, ali i iz postsovjetske proizvodnje poput GAZ-31105 Volga. Automobili su gusto složeni u salonu na dve etaže, a postavka se stalno menja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA