Američka legenda krstari Moskvom: Olupinu sa deponije Rus pretvorio u san svakog oktanskog zavisnika

 
 
  • 4

Auto pronađen u užasnom stanju na otpadu u Kaliforniji preneo je u Rusiju, a u njega je uložio toliko novca da je mogao da kupi luksuzni terenac

Moskovljanin Georgi Olenik od detinjstva je bio zainteresovan za automobile. Kada je odrastao, jednostavno interesovanje preraslo je u ozbiljan hobi, pa sada restaurira stare automobile za svakodnevnu upotrebu.

Tokom leta, Georgi vozi kabriolet Ševrolet Korvetu (Chevrolet Corvette C3) iz 1973. godine i koristi je za svakodnevne potrebe, pa u njemu čak prevozi i krompir. Restauracija ovog automobila je trajala skoro 7 godina i koštala je više 115 hiljada evra.

Olenik svoj hobi upoređuje sa spasavanjem pasa lutalica - prema automobilima se odnosi sa dušom i čini se da oseća "hladna" srca motora:

- Neki ljudi pokupe pse i mačke na ulici kada im je žao, ali ja ne mogu da prođem pored napuštenog automobila koji je u lošem stanju.

U njegovoj kolekciji nalazi se 10 automobila, uključujući Volgu GAZ-21 i kultnih sovjetski vojni terenac GAZ-69, kao i stare modele fabrike Ford.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA