Prvi leteći automobil odobren u Evropi: Cena prava sitnica, a evo šta sve može

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Holandska kompanija Pal-V je zvanično dobila odobrenje za svoj model Liberty, prvi leteći automobil na svetu koji je sada spreman za upotrebu. Liberty je jedinstvena kombinacija tricikla i žirokoptera, što mu omogućava da se kreće i po kopnu i kroz vazduh.

Kada se koristi na putu, lopatice rotora se sklapaju, a vozilo može postići brzinu do 160 km/h. U vazduhu, Liberty koristi motor od 200 konjskih snaga i postiže brzinu od 50 do 180 km/h, sa maksimalnim dometom od 80 kilometara.

Liberty je osmišljen kao vozilo za one koji žele slobodu kretanja i na zemlji i u vazduhu. Model dolazi u dve varijante – Sport Edition po ceni od 299.000 evra i luksuzniji Pioneer Edition za 499.000 evra, koji se proizvodi u samo 90 primeraka.

Iako je ovo vozilo inovativno i predstavlja prekretnicu u automobilskoj industriji, za njegovu vožnju potrebna je pilotska dozvola, kao i odgovarajući prostor za poletanje i sletanje – najmanje 90 metara dužine i 20 metara širine.

(Telegraf.rs)

Video: Jezivi snimak namerno potencijalnog izazivanja sudara na autoputu: Zbog ovakvih stvari se gine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Даросава(69)

    25. oktobar 2024 | 16:28

    И биће падања као зреле крушке. А и много је сигурније када љосну о земљу да неће преживети. Бар полиција неће узимати изјаве нити вршити увиђај, само хитна и погребна возила да се појачају.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA