Da li vas iznenađuje da je ovo bio najprodavaniji automobil u septembru u Evropi?

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tesla Model Y postao je najprodavaniji automobil u Evropi tokom septembra, sa čak 28.680 prodatih primeraka. Ovaj rezultat dolazi nakon izazovne godine za električna vozila, što čini uspeh Modela Y još impresivnijim. Uprkos slabijem tržištu baterijskih automobila, Tesla je zadržala poverenje kupaca, pa se Model Y popeo na prvo mesto prodaje tokom prvog meseca jeseni, nadmašujući sve druge modele, kako električne, tako i one sa klasičnim motorima.

U poređenju sa Modelom Y, koji je dominirao septembrom, Volkswagen Tiguan se našao na drugom mestu sa 20.763 prodate jedinice, dok je Renault Clio zauzeo treće mesto sa 20.306 prodatih primeraka. Iako su tradicionalni rivali poput Dacije Sandero ostali u vrhu prodaje, Model Y je postigao značajan povratak, s obzirom na to da je prethodno bio najprodavaniji automobil kako u Evropi, tako i globalno.

Ukupno gledano, Dacia Sandero ostaje lider prodaje u Evropi za 2024. godinu, sa 203.474 prodata primerka u prvih devet meseci. Sandero je zabeležio rast od 16,4% u odnosu na isti period prošle godine, čime je nadmašio Volkswagen Golf i Renault Clio, svoje glavne rivale. Sa značajnom prednošću od preko 38.000 prodatih primeraka u odnosu na VW Golf i 41.000 više od Renault Clio-a, Sandero je na dobrom putu da postane prvi Dacijin model koji će osvojiti titulu najprodavanijeg automobila u Evropi.

Rezultati prodaje u septembru pokazali su da Tesla Model Y ne samo da privlači pažnju kao električni automobil, već uspeva da ostvari vrhunski prodajni rezultat i među svim automobilima na tržištu. Kako se godina bliži kraju, biće zanimljivo videti hoće li Tesla uspeti da zadrži ovakav tempo prodaje i tokom poslednjih meseci 2024. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Uvodno izlaganje Rasima Ljajića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA