Stigao je BMW R 1300 GS Adventure – Najtraženiji motocikl na svetu!

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Nakon velikog iščekivanja, trenutno najtraženiji motocikl na svetu, BMW R 1300 GS Adventure, stigao je i u Beograd, gde je premijerno predstavljen u prodajnom centru Delta Motors. Ovaj revolucionarni BMW model, za koji se očekuje da će biti najprodavaniji ikada u Adventure segmentu, postavio je nove standarde koji će oblikovati budućnost moto segmenta.

BMW R 1300 GS Adventure donosi neponovljivo iskustvo - počev od najsavremenijih tehnologija i impresivnog dizajna, do moćnih performansi koji ga čini posebno samouverenim i dominantnim gde god da se pojavi. Ovaj inovativni motocikl koji redefiniše iskustvo u vožnji, dolazi sa bogatom standardnom opremom uz raznovrsne opcionale za vrhunski ugođaj.

BMW R 1300 GS Adventur Foto: Promo/ Aleksandar Savin

Impresivni BMW R 1300 GS Adventure poseduje legendarni dvocilindrični bokser motor koji dolazi sa 1.300 cc i 145 konjskih snaga pri 7.750 o/min. Maksimalni obrtni moment je 149 Nm pri 6.500 o/min. što ga čini daleko najmoćnijim BMW bokser motorom ikada serijski proizvedenim.

Novo elektronsko dinamičko podešavanje vešanja (DSA) sada kombinuje dinamičko podešavanje prednjeg i zadnjeg prigušenja sa odgovarajućim podešavanjem tvrdoće opruge – u zavisnosti od izabranog režima vožnje i uslova vožnje. Automatsko podešavanje opruge osigurava kompenzaciju opterećenja, što čini vožnju na svim površinama još uzbudljivijom.

BMW R 1300 GS Adventur Foto: Promo/ Aleksandar Savin

Sa prilagodljivom opcionom kontrolom visine, novi R 1300 GS Adventure nudi potpuno automatsko podešavanje, obezbeđujući maksimalnu udobnost u pogledu dinamike vožnje i slobode naginjanja.

R 1300 GS Adventure sada poseduje četiri režima vožnje, koja se lako prilagođavaju preferencijama vozača. Režimi vožnje "Rain" i "Road" su lako adaptivni na gotovo sve uslove na putu. Sa "Eco" režimom vožnje moguće je postići maksimalni domet, dok dodatni režim vožnje "Enduro" omogućava poboljšano iskustvo vožnje van standardnih puteva.

BMW R 1300 GS Adventur Foto: Promo/ Aleksandar Savin

Sa novim automatizovanim asistentom za prebacivanje stepena prenosa (ASA), BMW Motorrad nudi inovativno tehničko rešenje za lakšu i udobniju vožnju motociklom. Iskustvo vožnje je dodatno poboljšano automatizacijom kvačila i menjača.

Novi R 1300 GS Adventure je već standardno opremljen dinamičkim tempomatom (DCC) sa funkcijom kočenja. Asistent pri vožnji nudi različite funkcije poput aktivnog tempomata (ACC), upozorenja na frontalni sudar (FCW), upozorenja o promeni trake, kao i upozorenja na sudar sa zadnje strane (RECW).

BMW R 1300 GS Adventur Foto: Promo/ Aleksandar Savin

Ovaj novitet dolazi sa opcionalnim aluminijumskim centralnim koferom od 37 litara uz njegov nosač koji umanjuje vibracije, a tu je i unutrašnje osvetljenje koje olakšava upotrebu. Pored toga, unutar kofera je integrisana USB utičnica. Opcionalno su dostupni i bočni koferi ukupnog kapaciteta od oko 73 litre, uz opcionalna proširenja od 10 litara.

Moćni BMW R 1300 GS Adventure sada je dostupan i u Srbiji u BMW Motorrad prodajnim centrima, a njegova cena kreće od 22.990 evra.

(Telegraf.rs/PR)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coa

    21. oktobar 2024 | 21:41

    Cena prava sitnica:),ali kad pogledam cene hrane u Srbiji i nije mibskup ovaj motor.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA