Koji vozači najčešće krše saobraćajna pravila? Ove marke automobila su na vrhu liste

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Istraživanje nemačkog portala Verivox pokazuje zanimljive rezultate o ponašanju vozača različitih marki automobila na putevima. Vozači Porschea prednjače u sticanju kaznenih saobraćajnih bodova, jer su čak 75 posto iznad proseka. Ova marka luksuznih sportskih automobila često se vezuje za vozače koji su skloni prekršajima, a statistika to sada potvrđuje.

Na drugom mestu su vozači Alfa Romea, sa 45 posto više prekršaja od proseka. Cupra, brend poznat po sportskim modelima, zauzima treće mesto, sa 33 posto više saobraćajnih prekršaja od proseka.

Sa druge strane, najoprezniji su vozači marki Kia, Jeep i Mitsubishi, koji najmanje krše saobraćajna pravila. Ovi podaci su bazirani na analizi prekršaja vozača u Nemačkoj i pokazuju jasnu razliku u ponašanju zavisno od toga koji automobil voze.

Vozači Fiat Pande među najopreznijima

Kada je reč o specifičnim modelima, vozači Fiat Pande gotovo uopšte nemaju kaznene saobraćajne bodove, dok su vozači modela poput Volvo V70 i Audi A5 među onima sa najviše prekršaja, sa 68 i 67 posto iznad proseka. Zanimljivo je i da su VW T-Roc i VW Fox među modelima sa najmanje prekršaja, što pokazuje da izbor automobila može značajno uticati na stil vožnje i poštovanje saobraćajnih propisa.

Istraživanje je obuhvatilo 100 različitih modela i 30 marki automobila, a podaci su prikupljani u protekle dve godine na nemačkim putevima.

(Telegraf.rs)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    11. oktobar 2024 | 14:22

    A sta da bapravi ovaj mučenik sa fijatom panda

  • Boža zemunac

    11. oktobar 2024 | 19:15

    U Beogradu najviše saobraćajnih pravila krše vozači BMW-a.

  • Petar

    11. oktobar 2024 | 13:11

    Zasto se nezapitamo zasto stvarno dolaze na ideju da mogu da krse!?Kazne su male,zato!Onda ova prica ne bi se pominjala ,cuj koje marke!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA