Škoda odlaže prelazak na električne modele, klasični automobili ostaju u ponudi do 2030. godine

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Škoda je odlučila da produži životni vek svojih ključnih modela sa motorima s unutrašnjim sagorevanjem, kao što su Octavia, Fabia, Kamiq i Scala, koji će ostati na tržištu najmanje do 2030. godine. Ova odluka dolazi usled usporavanja prelaska na električna vozila u Evropi, što je nateralo kompaniju da revidira svoje planove za elektrifikaciju.

Direktor Škode, Klaus Celmer, izjavio je za Autocar da je lansiranje električne verzije Octavije odloženo za 2027. ili 2028. godinu, dok će se prethodno predstaviti nekoliko električnih modela, uključujući Enyaq Coupé, Elroq i Epiq. Ova promena u strategiji označava da će kupci i dalje imati pristup popularnim modelima sa klasičnim motorima, što će obradovati ljubitelje vozila na fosilna goriva.

Prodaja električnih automobila u Evropi opada, što je podstaklo proizvođače automobila poput Škode da prilagode svoje planove u skladu sa tržišnim uslovima i potrebama kupaca.

(Telegraf.rs)

Video: Nusret Heljo, volonter iz Sarajeva: "Prvi smo ušli u selo u kome je stradala trudnica"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA