Cybertruck opet povučen: Tesla se suočava sa novim problemom

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Tesla se suočava sa novim problemom na svom futurističkom Cybertruck-u, ovaj put vezanim za zadnju kameru, koja zahteva hitnu popravku. Ovaj problem utiče na 27.000 vozila proizvedenih između novembra 2023. i septembra 2024. godine, što znači da praktično svi modeli Cybertruck-a na putu zahtevaju ovu popravku.

Prema izveštaju podnetom američkoj Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA), problem se odnosi na odlaganje prikaza slike sa zadnje kamere, koja može da se pojavi tek nakon 8 sekundi prilikom prebacivanja u rikverc. Ovo kašnjenje može uticati na sposobnost vozača da jasno vidi situaciju iza vozila, što povećava rizik od sudara. Tesla navodi da do sada nisu zabeležene nesreće, povrede ili smrtni ishodi vezani za ovaj problem.

Tesla je objavila da će ispraviti ovaj kvar besplatnim over-the-air ažuriranjem softvera, ali dok to ne bude dostupno, savetuje vozačima da koriste retrovizore i vrše vizuelnu proveru pri vožnji unazad.

Tesla Cybertruck Foto: Shutterstock

Peti opoziv Cybertruck-a od lansiranja

Ovo je peti po redu opoziv koji pogađa Cybertruck od njegovog lansiranja u novembru 2023. godine, a ujedno je i najveći do sada. Prethodni opozivi uključuju problem sa poklopcem papučice gasa, koji bi mogao da uzrokuje neplanirano ubrzanje vozila, kao i problem sa prevelikim brisačem vetrobranskog stakla koji je mogao da zakaže.

Iako se Tesla trudi da reši ove probleme ažuriranjima softvera, ova serija opoziva postavlja pitanje pouzdanosti i kvaliteta Cybertruck-a. Međutim, kompanija je pokazala brzinu i efikasnost u rešavanju problema bez potrebe za odlaskom vozila u servis.

(Telegraf.rs)

Video: MaxBet ostaje premium betting partner Evrolige u Srbiji i Crnoj Gori do 2026. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA