Koji automobil Nemci najviše vole? Nije ni Mercedes ni Volkswagen

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prema najnovijem istraživanju kompanije za istraživanje tržišta YouGov, Audi se izdvojio kao najomiljeniji automobilski brend među nemačkim potrošačima, nadmašivši čak i dugogodišnje favorite poput Mercedesa i Volkswagena. Ovaj proizvođač automobila iz Ingolštata osvojio je 25,7 bodova u istraživanju koje obuhvata nekoliko ključnih parametara, što ga čini prvim izborom za mnoge kupce u Nemačkoj.

Mercedes-Benz zauzima drugo mesto sa 24,7 bodova, dok Volkswagen, koji se suočava s određenim poslovnim izazovima, zauzima treće mesto sa 24,4 boda. BMW je na četvrtom mestu sa rezultatom od 24,3 boda, pokazujući da su nemački proizvođači automobila i dalje dominantni na domaćem tržištu.

Škoda, češki proizvođač automobila koji je deo Volkswagen grupe, nalazi se na petom mestu sa 16,1 bodova, dok su Toyota i Volvo jedini strani brendovi u prvih deset – Toyota je na šestom mestu sa 15,6 bodova, dok Volvo zauzima sedmo mesto sa 14,9 bodova. Opel i Ford zaokružuju listu najpopularnijih marki automobila u Nemačkoj.

Preferencije zavise od pola i starosti

Istraživanje je takođe pokazalo zanimljive razlike u preferencijama između muškaraca i žena, kao i između različitih starosnih grupa. Muškarci u Nemačkoj najviše preferiraju Audi, dok žene daju prednost Volkswagenu. Stariji kupci biraju Mercedes-Benz kao svoj omiljeni brend, dok Audi ostaje prvi izbor za srednju generaciju.

Audi logo Foto: emirhankaramuk / Shutterstock.com

Istraživači su koristili onlajn intervjue reprezentativne za nemačku populaciju stariju od 18 godina, analizirajući šest različitih faktora: opšti utisak, kvalitet, odnos cene i učinka, zadovoljstvo kupaca, spremnost da se brend preporuči, kao i imidž brenda kao poslodavca. Svaki brend je morao imati najmanje 300 recenzija da bi bio uvršten na listu.

Iznenađujuće je da se Audi izdvojio kao lider u tržištu koje tradicionalno favorizuje Mercedes-Benz i Volkswagen, što može ukazivati na promene u percepciji i preferencijama nemačkih potrošača kada je reč o automobilskim brendovima.

(Telegraf.rs/Nezavisne.com)

Video: Milenković: Siguran sam da posle ovih akcija i albansko stanovništvo ne živi bolje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA