Završava se era: Fiat i Abarth povlače kultne benzinske modele

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Fiat i Abarth su doneli odluku da završe proizvodnju svojih kultnih benzinskih modela 500 i 595/695 nakon 17 godina. Preostale zalihe ovih modela biće dostupne do kraja godine, dok kompanija već priprema teren za novi model 500 Ibrida koji stiže početkom 2025. godine.

Novi model 500 Ibrida kombinuje karoseriju električnog modela 500e sa 1,0 litarskim benzinskim motorom i blagom hibridnom tehnologijom preuzetom od prethodnog modela. Direktor Fiata, Olivije Fransoa, objasnio je da je kompanija odlučila da se prilagodi realnostima tržišta kako bi ispunila očekivanja kupaca širom sveta.

Iako je Fiat prvobitno očekivao brži prelazak na električna vozila, realnost se pokazala drugačijom. Pandemija, nedostatak sirovina i evropska skepsa prema održivim rešenjima usporili su usvajanje električnih automobila, što je primoralo kompaniju da preispita svoje planove.

Novi Fiat 500 Ibrida proizvodiće se u postrojenju Mirafiori u Torinu, na istoj proizvodnoj liniji kao i 500e, što naglašava Fiatovu posvećenost italijanskoj industriji automobila. Olivije Fransoa istakao je da Italija ostaje ključna za budućnost kompanije.

Fransoa je priznao da je Fiat potcenio tempo električne tranzicije, ali je dodao da je kompanija spremna da se prilagodi novim uslovima i izazovima na tržištu.

(Telegraf.rs/Klix.ba)

Video: Stanojevića obuzele emocije na konferenciji: "Ne interesuje me gde si, uđi u golmana, pojedi loptu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA