Toyota navodno razvija moćni dvolitarski turbo motor sa impresivnih 600 konjskih snaga

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Iako se očekuje da će top verzija motora biti namenjena takmičarskim automobilima, drumska verzija bi mogla da dostigne do 400 konjskih snaga i 550 Nm obrtnog momenta

Najnovije glasine iz Japana ukazuju na to da Toyota radi na novom 2,0-litarskom motoru s turbopunjačem koji bi mogao da isporučuje čak 600 konjskih snaga. Ono što je posebno zanimljivo jeste da se ovaj motor razvija bez pomoći elektromotora, što znači da nije u pitanju hibridna tehnologija, već čistokrvni benzinski motor.

Iako se očekuje da će top verzija motora biti namenjena takmičarskim automobilima, drumska verzija bi mogla da dostigne do 400 konjskih snaga i 550 Nm obrtnog momenta. Pored toga, u razmatranju je i slabija varijanta koja bi mogla da proizvodi oko 300 konjskih snaga i 400 Nm, što bi je činilo pogodnom za širok spektar vozila.

Međutim, ostaje nejasno koji trkački automobili ili automobili za reli iz Toyota Gazoo Racinga bi mogli da koriste ovu moćnu verziju od 600 KS. Sa druge strane, serijski automobili kao što su Toyota Corolla ili MR2 roadster, kao i potencijalni povratak legendarnog modela Celica, mogu biti kandidati za slabije verzije ovog motora. Dok mnogi proizvođači prelaze na električne pogone, Toyota i dalje pokazuje posvećenost razvoju vrhunskih benzinskih agregata.

Toyota nastavlja da iznenađuje automobilsku industriju svojom upornošću u razvoju tradicionalnih motora, čak i u eri kada elektrifikacija preuzima primat. Ostaje da se vidi kako će tržište reagovati na ovaj potez i kakvi će biti planovi za serijsku proizvodnju novih modela opremljenih ovim motorom.

(Telegraf.rs)

Video: Fantastičan gol Olajinke za ubedljivo vođstvo Zvezde protiv Čukaričkog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA