Jedno najvećih u istoriji kompanije: Tesla povlači 1.8 miliona automobila, ovo je problem

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) saopštila je da problem zahvata modele 3, S i X proizvedene između 2021. i 2024. godine, kao i modele Y proizvedene između 2020. i 2024. godine

Tesla povlači 1.8 miliona automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, što je jedno od najvećih povlačenja u istoriji kompanije. Problem se odnosi na softver automobila koji ne prepoznaje otkačenu haubu, što može dovesti do njenog potpunog otvaranja i ometanja pogleda vozača, povećavajući rizik od nesreće, kako je izvestila agencija Reuters u utorak.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) saopštila je da problem zahvata modele 3, S i X proizvedene između 2021. i 2024. godine, kao i modele Y proizvedene između 2020. i 2024. godine. Ukupno je potencijalno pogođeno 1.849.648 vozila.

Srećom po Teslu i vlasnike Tesla automobila, ovo je jedno od povlačenja koje se može rešiti putem softverskog ažuriranja na daljinu, a Tesla je već počela sa distribucijom rešenja. Kompanija je takođe izdala manje povlačenje za sličan problem ranije u julu.

Lista povlačenja Tesla automobila postaje sve duža. Iako su većinu problema rešili softverskim ažuriranjima, neki, poput nedavnog povlačenja gotovo svih Cybertruck vozila zbog problema sa brisačima vetrobrana, zahtevali su da vlasnici posete Tesla servisni centar.

Najnovije povlačenje pogađa većinu Tesla automobila na putevima, ali nije tako veliko kao povlačenje iz decembra prošle godine, koje je zahvatilo više od 2 miliona Tesla vozila, što je u to vreme činilo gotovo sve njihove automobile.

(Telegraf.rs)

Video: Jelena Arunović: Sada treba da slavimo ogromno dostignuće, biće vremena za dalje planove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA