Morali da isključe saobraćajnu kameru jer je toliko efikasna da službenici nisu mogli da obrade sve naloge

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Zbog preopterećenosti i manjka radne snage, sistem radara za brzinu je morao biti privremeno isključen

Grad Boholt, koji se nalazi blizu granice s Holandijom, suočio se s neočekivanim problemom nakon instalacije novog radarskog sistema. Nova kamera za merenje brzine beležila je toliko mnogo prekršaja da gradski službenici nisu mogli da obrade sve naloge, što je dovelo do privremenog isključenja kamere.

Tokom 2023. godine, broj prekršaja je u Boholt-u više nego udvostručen, kako je izjavio predstavnik grada, Karsten Terstegen, za portal wa.de. U ovoj godini, kamera je zabeležila 12.000 vozača koji su prekoračili brzinu, što je gradu donelo ukupno 460.000 evra kazni. Međutim, tako veliki broj prekršaja značio je i ogroman pritisak na zaposlene, koji zbog nedostatka osoblja nisu mogli da obrade sve naloge na vreme.

Zbog preopterećenosti i manjka radne snage, sistem radara za brzinu je morao biti privremeno isključen. Kamere, koje su smeštene u sive, blindirane prikolice, mogu snimati u oba smera i vozači ih često ne vole. Jedan deo kamere može se ukloniti i postaviti na drugo mesto, čineći ih dodatno neprijatnim za vozače.

Nakon nekoliko meseci neaktivnosti, kamera je ponovo stavljena u funkciju, ali pitanje efikasnosti i kapaciteta za obradu prekršaja ostaje otvoreno.

(Telegraf.rs)

Video: MC Stojan i Zorana se zaigrali u moru, da li je ovo znak pomirenja ili samo letnja šema?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA