Rimčev Verne gradi fabriku robotaksija u Zagrebu

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sva Verne vozila će se proizvoditi u Hrvatskoj i izvoziti širom sveta

Rimčeva kompanija Verne započinje izgradnju fabrike za proizvodnju autonomnih električnih vozila u saradnji sa belgijskom kompanijom VGP. Nova fabrika će se nalaziti u Zagrebu, u Lučkom, unutar VGP Parka Zagreb, na površini od 28.500 kvadratnih metara.

Sva Verne vozila će se proizvoditi u Hrvatskoj i izvoziti širom sveta.

Ova inicijativa predstavlja značajan korak za Verne, koja je nedavno predstavila svoj inovativni ekosistem urbane autonomne mobilnosti. Fabrika će biti prvi ovakav objekat u Hrvatskoj, a biće deo novog poslovnog parka od 8 hektara u Lučkom. Belgijska kompanija VGP, koja se bavi izgradnjom i upravljanjem logističkim i poluindustrijskim nekretninama, zadužena je za izgradnju proizvodnog pogona.

Fabrika će koristiti naprednu tehnologiju za proizvodnju, sklapanje i testiranje Verne autonomnih vozila. Njena realizacija donosi brojne koristi Hrvatskoj, predstavljajući značajan napredak prema digitalnim i zelenim tehnologijama.

Pripreme za izgradnju su već počele, a početak građevinskih radova očekuje se krajem ovog leta. Fabrika će biti završena i opremljena tokom 2025. godine, dok će s radom krenuti početkom 2026.

VGP je panevropska kompanija koja se bavi izgradnjom i upravljanjem nekretninama u oblasti logistike i poluindustrijske proizvodnje. Osnovana 1998. godine u Belgiji, kompanija danas ima oko 368 stalno zaposlenih u 17 evropskih zemalja.

(Telegraf.rs)

Video: Stravičan udes na Novom Beogradu, vozilo otkinulo banderu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA