BMW povlači 390.000 vozila zbog vazdušnih jastuka koji su do sada ubili najmanje 27 ljudi

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Opoziv obuhvata određene modele serije 3, uključujući Sedan i Sportwagon, proizvedene između 2006. i 2012. godine

BMW je najavio povlačenje više od 390.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog problema sa vazdušnim jastucima koji mogu eksplodirati prilikom nesreće. Ovaj problem povezan je sa sistemima za naduvavanje kompanije Takata, za koje je poznato da su uzrokovali smrtne slučajeve i povrede širom sveta.

Opoziv obuhvata određene modele serije 3, uključujući Sedan i Sportwagon, proizvedene između 2006. i 2012. godine. Takata inflatori vazdušnih jastuka u ovim vozilima mogu eksplodirati zbog izloženosti toploti i vlazi, što može izazvati da metalni fragmenti polete unutar vozila, predstavljajući ozbiljan rizik za putnike.

Prema podacima Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na putevima (NHTSA), ovi defektni vazdušni jastuci uzrokovali su najmanje 27 smrtnih slučajeva i povredili najmanje 400 ljudi u SAD-u. Jedan od nedavnih incidenata uključuje vozača BMW X3 iz 2014. godine, koji je povređen usled eksplozije vazdušnog jastuka.

Iako su mnogi od ovih inflatora možda naknadno instalirani od strane vlasnika vozila, a ne originalno od BMW-a, kompanija je odlučila da povuče vozila iz predostrožnosti. BMW je obavestio NHTSA da do sada nisu primili izveštaje o nesrećama ili povredama vezanim za ovaj defekt u njihovim vozilima.

BMW će početi obaveštavati vlasnike pogođenih vozila od 10. avgusta, a prodavci će besplatno zameniti module vazdušnih jastuka.

(Telegraf.rs)

Video: Dovođenje Belivuka i ekipe na suđenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    14. jul 2024 | 23:43

    Vazdusne jastuke je proizvela japanska Firma takata, koja je u medjuvremenu bankrotirala....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA