Vreme čitanja: oko 1 min.

BMW navodno planira velike promene: Nova Serija 6 stiže 2026. godine, ukida se model XM

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ove promene potvrđuju pojedinci iz industrije delova i dileri

  • 1
US Russia Ukraine War Automobiles Foto: Tanjug/AP

BMW priprema značajne promene u svojoj liniji automobila, uključujući uvođenje novih modela i elektrifikaciju postojećih opcija. Prema izveštaju Autonews-a, BMW planira povratak Serije 6 2026. godine u obliku kupea i kabrioleta, dok će istovremeno ukinuti Seriju 8, a možda i Seriju 4.

Ove promene potvrđuju pojedinci iz industrije delova i dileri. Jedan od dilera je navodno potvrdio razvoj nove Serije 6, navodeći da "mainstream automobili jesu popularni, ali treba da imamo i nišne automobile... BMW pokušava da se uskladi sa onim što kupci traže."

Nova Serija 6 će se bazirati na BMW-ovoj Cluster arhitekturi koja podržava benzinske motore, hibride i električna vozila (EV). Potpredsednik AutoForecast Solutions-a, Sem Fiorani, veruje da BMW želi da doda više električnih vozila, a ne još jedno vozilo sa unutrašnjim sagorevanjem, piše Autoblog.rs.

"Kupei i kabrioleti su modeli manjeg obima proizvodnje, ali njihov karakter orijentisan na performanse dobija na značaju sa elektrifikacijom", rekao je Fiorani. "Preostali modeli u liniji će biti u velikoj meri hibridni kako bi se smanjile emisije i održale tradicionalne BMW performanse."

Što se tiče modela XM, BMW planira da ukine ovaj model, a potpuno električna verzija ovog crossovera neće biti proizvedena. Ovo vozilo je trebalo da krene u proizvodnju 2028. godine, ali analitičari lanca snabdevanja kažu da BMW nema planove za naslednika XM-a nakon što se njegova proizvodnja završi. Ipak, promene u industriji mogu dovesti do prilagođavanja ovih planova.

(Telegraf.rs)

Video: Vetar nosio krovove, padalo drveće na ulice: Snimak jakog nevremena u Kragujevcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    27. jun 2024 | 14:05

    BMW XM najruzjniji ikada,u stopu ga prati serija 7. Malo su se zaigrali sa dizajnom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA