≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nissan zatvara fabriku automobila u Kini usred intenziviranja rata cena EV

N. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Japanski multinacionalni proizvođač automobila sa sedištem u Jokohami se bori sa padom prodaje na najvećem svetskom tržištu automobila

  • 0
Japan Russia Nissan Foto: Tanjug/AP

Kompanija Nissan Motor će zatvoriti svoju fabriku putničkih automobila u provinciji Đangsu u Kini, pošto se japanski proizvođač automobila suočava sa sve većom konkurencijom u cenama i rastućom popularnošću električnih vozila lokalnih brendova, prenosi agencija Kjodo, pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

Japanski multinacionalni proizvođač automobila sa sedištem u Jokohami se bori sa padom prodaje na najvećem svetskom tržištu automobila.

Ograničene opcije u potpuno električnim automobilima bile su veliki problem za japanske kompanije jer Kina doživljava brzi prelazak na EV. Fabrika u Čangdžouu je sposobna da proizvodi oko 130.000 jedinica godišnje, što čini približno 10 odsto Nissanove proizvodnje u Kini, rekli su izvori.

Proizvodnja sportskih terenskih vozila koja se prave u toj fabrici, koja je počela rad u novembru 2020, biće prebačena u drugu Nissanovu fabriku u Kini, prema izvorima. Nissan upravlja sa osam fabrika u Kini kroz svoje partnerstvo sa državnom Dongfeng Motor korporacijom, sa ukupnim proizvodnim kapacitetom od oko 1,6 miliona jedinica godišnje.

Zatvaranje fabrike usledilo je nakon odluke kompanije Mitsubishi Motors da prekine proizvodnju vozila u zemlji prošle godine.

Kompanija Honda takođe smanjuje radnu snagu sa punim radnim vremenom u proizvodnji u Kini. Tržišni udeo japanskih proizvođača automobila u Kini smanjen je na 12,1 odsto u maju sa 23,1 odsto u 2020, dok je udeo lokalnih brendova porastao na 61,3 odsto sa 38,4 odsto u istom periodu, prema podacima Kineskog udruženja proizvođača automobila.

(Telegraf.rs)

Video: Žena Darka Lazića pije pivo u šestom mesecu trudnoće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA