Najsporiji Ferrari na svetu: Maksimalna brzina mu je samo 24 km/h, a košta 420.000 evra

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Zašto Ferrari u savršenom voznom stanju jedva prelazi 20 km/h?

Ovaj Ferrari F12tdf ima 7,3 litarski V12 i 780 KS koji bi mu teoretski omogućili ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 340 km/h. Međutim, prototip Ferrarija F12tdf iz 2014. koji se prodaje na Bring a Traileru ima najveću brzinu od samo 24 km/h.

Ipak, ima onih koji ga žele te će za njega ponuditi 420.000 evra ili 450.000 dolara.

Zašto Ferrari u savršenom voznom stanju jedva prelazi 20 km/h? Reč je o prototipu. Nakon što je njegova funkcija završila, Ferrari je softverski ograničio automobil i motor tako da se može koristiti samo kao ukrasni element. To je uobičajena praksa u industriji i nije jedinstvena za Ferrari.

Marke ne žele da se prototipovi koriste na putu da bi izbegli buduće sudske sporove i loš publicitet. Takođe, prototip ne zadovoljava standarde marke u pogledu završne obrade, opreme i iznad svega pouzdanosti, navodi Revija HAK.

Trgovac ga je uvezao u Sjedinjene Države kao izložbeni automobil, što je bio jedini legalni način za to. Nakon nekoliko godina ovaj trgovac je odlučio da ga proda, mada ga je nemoguće registrovati i koristiti na putu. Naime, osim skromne brzine nedostaje i broj šasije. Štaviše, na više mesta piše da vozilo nije legalno za korišćenje na putu.

(Telegraf.rs)

Video: HONOR Magic V3 je preklopni telefon koji ne pravi kompromise

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA