Prema nemačkom TÜV-u: Ovo je pet najpouzdanijih polovnjaka starih između četiri i sedam godina

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Ova lista otkriva koji su najpouzdaniji automobili stari između 4 i 7 godina po statistikama nemačkog TÜV-a s tehničkih pregleda u ovoj zemlji

Automobili stari između četiri i sedam godina su najtraženija roba na tržištu polovnjaka. Jasno je i zašto. Još uvek nisu previše ostareli, pa se mogu smatrati "gotovo novima", a cena im je osetno pala u odnosu na potpuno nove.

Ipak, pouzdanost je ključna pri kupovini vozila, bez obzira da li se radi o potpuno novom ili polovnom, navodi Jutarnji.hr. Zato ova lista otkriva koji su najpouzdaniji automobili stari između 4 i 7 godina po statistikama nemačkog TÜV-a s tehničkih pregleda u ovoj zemlji.

Volkswagen Golf Sportsvan

Volkswagen Golf Sportsvan je kompaktni monovolumen koji se više ne proizvodi, ali je na vrhu ove liste najpouzdanijih automobila starih između 4 i 7 godina. Ovo je automobil kojem, prema TÜV-u, možete verovati, s obzirom na to da je prošao najbolje od svih konkurenata.

Reč je o vozilu baziranom na Golfu i dugačkom 4,35 metara, koje se ističe prostranom unutrašnjošću i prtljažnikom čiji minimalni kapacitet dostiže 500 litara. Možete ga pronaći s dizelskim i benzinskim motorima snage od 115 do 150 KS. Njegova stopa kvarova na tehničkom je iznosila samo 4,2%.

Volkswagen T-Roc

Drugi model na listi je još jedan Volkswagen, ali ovoga puta model koji se još proizvodi i prodaje. Volkswagena T-Roc je po stopi kvarova na istom nivou kao i Sportsvan – 4,2 posto.

Volkswagen T-Cross

Na trećem mestu najpouzdanijih auta starih između 4 i 7 godina je još jedan Volkswagen, manji SUV T-Cross. On je u ponudi VW-a smešten odmah ispod T-Roca. Njegova pouzdanost je vrlo visoka, sa stopom kvarova od samo 4,6%.

Audi A6

Prvi model na listu da nije Volkswagen. Luksuzni Audi A6, limuzina gornje srednje klase dužine 4,94 metra i s prtljažnikom od 530 litara. Uprkos komplikovanoj tehnologiji ovog auta, procenat kvarova je mali, sa samo 4,7 posto. To važi i za njegovog coupe "brata", Audi A7, budući da ih TÜV smatra istim modelom.

U ovom automobilu su odlični kvalitet izrade, dobra izolacija, stabilnost u vožnji i, posebno, udobnost za sve putnike u autu.

Audi Q2

Ovu listu najpouzdanijih automobila između 4 i 7 godina završavamo s Q2, što znači još jednim Audijem. Ovaj je ipak značajno drugačiji od A6, mnogo manji SUV B segmenta. Dugačak je 4,20 metara, a po dizajnu je dosta različit od ostalih Audija što mu je i minus i plus, kako se uzme. Ali to ne znači da se od Audija razlikuje po drugim aspektima, poput tehnologije, efikasnosti, kvaliteti izrade ili vrlo dobrog dinamičkog ponašanja. Njegova stopa kvarova prema TÜV-u je 4,9 posto.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeremija

    18. decembar 2023 | 16:39

    Ma da...

  • Onufrije V

    19. decembar 2023 | 07:00

    Kako da ne, Fol.svagen i Audi!? Moja Astra G, godište 2005. ide kao mina a postaje punoletna... Nedavno vidim u saobraćaju Reno 4 i Citroën Ami!

  • Darko

    18. decembar 2023 | 22:40

    Jeste isto tako citaj francuze oni su najpouzdaniji,spanci ,cesi ma redom a istina mu dodje zemlja gde je dobar standard a nema auto industrije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA