Rolls-Royce će početkom 2030-tih postati isključivo električni brend

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Zipse je govorio i o liniji Neue Klasse, koja ide u proizvodnju 2025. godine

Predsednik BMW-a Oliver Zipse je otkrio da će Rolls-Royce početkom 2030-tih postati isključivo električni brend.

Zipse je ovu informaciju potvrdio tokom konferencijskog poziva, tako da je jasno da će model Spectre napraviti put ka električnoj budućnosti. Isporuke će početi krajem ove godine.

On je govorio i o drugim budućim automobilima, uključujući BMW-ove modele. Redizajnirana Serija 5 Touring doživeće svetsku premijeru na proleće, a ponudiće iste opcije kao sedan, što znači da se može očekivati i električni i5 Touring. Fotografi su već fotografisali ovaj model prošlog meseca.

Zipse je govorio i o liniji Neue Klasse, koja ide u proizvodnju 2025. godine. Naglasio je da je to više od još jednog BMW-ovog automobila jer se radi o "celoj novoj generaciji proizvoda". Šest novih modela će biti lansirano u roku od 24 meseca uključujući sedane i crossovere. Zipse je izjavio da će svi imati potpuno električni pogon.

Govoreći o električnim automobilima, MINI Aceman će debitovati u aprilu. Zipse nije mnogo govorio o "premium-kompaktnom" električnom modelu, ali je najavljen konceptom prošle godine te je fotografisan u nekoliko navrata. Očekuje se da će svoje mesto naći između Hatcha i Countrymana, ali da će usvojiti karakteristike oba modela, prenosi Klix.ba.

Zipse je rekao i da će MINI uskoro usvojiti direktni prodajni model u Evropi, prvobitno u Italiji, Poljskoj i Švedskoj, a zatim će uslediti druge zemlje. Potom BMW "uskače" u akciju 2026. godine. On je izjavio da direktna prodaja nudi niz pogodnosti uključujući "potpuno transparentne cene", online i offline interakcije, kao i direktan pristup "potpuno novom korisničkom iskustvu".

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    8. novembar 2023 | 19:03

    Hoce ali za malo jer do tada ce izgoreti sva el vozila

  • Pp

    9. novembar 2023 | 23:00

    To više neće biti pravi Rols Rojs već feminizirana kopija Rojsa...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA