Zašto neki giganti automobilske industrije neće biti prisutni na sajmu automobila u Ženevi?

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

BMW i Mercedes odlučili da se ne pojave, Audi i VW takođe neće prisustvovati

Poslednjih godina, automobilska industrija prolazi kroz turbulentniji period, delom zbog pandemije COVID-19. Ova kriza nije mimoišla ni sajam automobila u Ženevi, koji je poslednji put održan 2019. godine. Planirani povratak ovog značajnog događaja za sledeću godinu dodatno je ugrožen odlukom nekoliko velikih automobilskih kompanija da ne učestvuju.

BMW i Mercedes, kao i Audi i VW, odlučili su da zaobiđu sajam. Ovakav razvoj događaja nameće pitanje: da li sajam automobila u Ženevi još uvek ima svoje mesto u auto-industriji?

Pored aerodroma i smešten u kompaktne prostore, sajam automobila u Ženevi pružao je idealne uslove za novinare i stručnjake. Međutim, sa rastom digitalizacije i mogućnostima koje ona donosi, potreba za fizičkim prisustvom na ovakvim događajima se smanjuje. Virtualne prezentacije i digitalni marketinški kanali postaju sve relevantniji, što kompanijama omogućava da se povežu s potrošačima bez velikih finansijskih ulaganja u sajmove.

Ali sajam automobila u Ženevi možda ima još nekoliko aduta u rukavu. Organizatori događaja razmišljaju o uključivanju kineskih proizvođača automobila, koji su sve zainteresovaniji za evropsko tržište. Ove kompanije mogu popuniti prazninu koju ostavljaju tradicionalni evropski igrači i doneti novu dinamiku na sajam.

Iako izostanak velikih kompanija smanjuje vidljivost i značaj sajma automobila u Ženevi, događaj može pronaći nove puteve za opstanak i relevantnost. Adaptacija na digitalno okruženje i otvaranje ka novim tržištima mogu biti ključni za budući uspeh sajma.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miško

    30. oktobar 2023 | 22:20

    Saloni automobila su nešto posebno. To su svetski dogadjaje, ali izgleda da su proizvodjaču počeli da štede na izložbama i porod toga što su automobili sve skuplji. Ali ne mogu flajeri i video da zamene jednu takvu izložbu, poput Ženeve, Pariza, Frankfurta...Šteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA