Vreme čitanja: oko 1 min.

Huawei ruši Teslu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi SUV je dugačak 5,2 metra, ima međuosovinsko rastojanje od 2,8 metra, a kotrlja se na točkovima od 21 inča

  • 0
Huawei HI intelligent automotive, Arcfox Alpha S Foto: Profimedia/Kyodo/Newscom / Newscom

Kompanija Aito koju su zajednički razvili kineski telekomunikacijski gigant Huawei Technologies i proizvođač automobila Seres Group, postala je hit među kupcima u Kini. Konkretno, radi se o elektrifikovanom modelu M7 za koji je pomenuta firma za samo 25 dana od lansiranja primila 50.000 prednarudžbina.

To je objavio Richard Yu, Huaweijev izvršni direktor koji je istakao da se radi o nepovratnim depozitima, piše Reuters.

Novi SUV je dugačak 5,2 metra, ima međuosovinsko rastojanje od 2,8 metra, a kotrlja se na točkovima od 21 inča - navodi CarNewsChina. Osim toga, tu su i kamere na prednjim branicima i retrovizorima, kao i radar iznad vetrobranskog stakla, koji pomažu naprednim funkcijama pomoći u vožnji.

Sve navedene tehnologije potpisuje Huawei.

Kako navodi Jutarnji.hr, pogon automobila se oslanja na hibridni sistem u kombinaciji benzinskog i električnog motora. Kupci mogu da biraju između pogona na prednje (2WD) ili sve točkove (4WD).

Verzija s 4WD pogonom, s dva elektromotora ima kombinovanu snagu od 330 kW i 660 Nm. Njegova litijumska baterija od 40 kWh, koju isporučuje Contemporary Amperex Technology (CATL), pruža mogućnost vožnje na struju do 230 kilometara.

Cene se kreću u rasponu od 32.300 i 42.600 evra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA