Drskost bez presedana: Ukrali katalizatore sa vozila specijalne policije

 
 ≫ 
  • 1

Lopovi očigledno nisu izbirljivi, katalizatori su vredni na crnom tržištu plemenitih metala

Svašta se dešava, ali ako lopovi imaju smelosti da kradu od policije... Da, da, i to je moguće. Prema izveštaju medija Mission Local, katalizatori su ukradeni iz četiri policijska vozila San Franciska.

"12. septembra 2022. godine, oko 13 časova, policajac San Franciska otkrio je da je katalizator ukraden iz policijskog vozila parkiranog u zoni 16. ulice i ulice De Haro. Policajac je pregledao druga policijska vozila i otkrio da su još jedan policijski kamion i dva obeležena policijska kombija takođe bili žrtve krađe katalizatora", saopštila je policija San Franciska.

Pomalo šokantno, zgrada u kojoj se zločin dogodio je centar Kancelarije za specijalne operacije. Ta zgrada je dom lokalnog SWAT tima, prenosi Revija Hak.

Globalni trend krađa katalizatora sa automobila, o kome smo u nekoliko navrata pisali, nastavlja se nesmanjenim intezitetom.

Katalizatori u sebi sadrže veće količine plemenitih metala, kao što je platina. Najviše ih ima u katalizatorima hibridnih modela, pa se oni najviše i kradu.

Jedan od delova sveta u kome se takve krađe najčešće dešavaju je američka držva Kalifornija, u kojoj je policija ovu vrstu krađe nedavno dodala na listu ostalih poznatih oblika kriminala i počela njome ozbiljno da se bavi.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SW

    17. septembar 2022 | 01:19

    Kod nas policajci sami skidaju,pa prodaju.Idu kod salabajzer majstora,oni im skinu,odrade program a zauzvrat su scineci policije u narednih godinu dve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA