Indijce niko nije shvatio ozbiljno kada su najavili svoj prvi električni hiperautomobil...

 
 
 ≫ 
  • 1

Azani ima 1.000 "konja", dostiže maksimalnu brzinu od 354 na sat, a napajaju ga baterije od 120kWh spospobne da obezbede domet od 523 kilometara

Super i hiperautomobili predstavljaju najambicioznije projekte u svetu automobila. Zato se oni koji u taj svet prvi put ulaze za njih često i odlučuju, jer ako uspeju - slava je zagaranovana.

Jedna od takvih je i indijska tehnološka startap komapnija Mean Metal Motors (MMM), nastala sa željom da svetskom tržištu predstavi prvi indijski hiperautomobil - Azani.

Iako još uvek nije proizvela funkcionlni prototip, indijska kompanija je prilično ambiciozna. Azani će biti konstruisan od aluminijuma i ugljeničnih vlaka, a predviđeno je da ga pokreću elektromotori ukupne snage 1.000 "konja" i maksimalni obrtni momenat od 1.000Nm.

Azani će do "stotke" moći da ubrzava za samo 2,1 sekundu i postizati maksimalnu brzinu od 354 kilometara na sat. Predviđeno je da automobil napajaju baterije kapaciteta 120kWh, sposobne da obezbede domet od 523 kilometara.

Od ostalih tehničkih detalja tu su: adaptivno vešanje, venitlirajući ugljenično-keramički kočioni diskovi, bezbednosni sistemi za izbegavanje sudara i iznenadno kočenje, za upozoravnje na mrtav ugao....

Tim kompanije MMM čini 22 člana, koji posao na razvoju, dizajnu i aerodinamici Azanija polako privodi kraju. U tome Indijcima pomažu tehnički partneri iz Velike Britanije, Nemačke i SAD.

Oni tvrde da će prvi prototipovi Azanija biti gotovi krajem 2022. godine, i da kada se jednom nađe u prodaji, automobil koštati oko "jedne petine cene tradicionalnih superautomobila".

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seep

    11. avgust 2021 | 16:48

    Albanci iBugari prave hiper automobile a mi ni ficu vise ne pravimo jadni smo do juce nisu ni znali sta su kola

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA