"Bejbi Golf" za adrenalinske zavisnike plićeg džepa: Predstavljen novi Polo GTI

 
 
 ≫ 
  • 0

Pokreće ga poznati 2.0 turbo-benzinac zapremine sa 207 konjskih snaga, sasvim dovoljan za ubrzanje do "stotke" od 6,5 sekundi...

Volkswagen je objavio fotografije i pomotivni video koji najavljuju obnovljenu i restilizovanu verziju modela Polo GTI, čime je "osnovni" Polo za 2022. godinu, predstavljen krajem aprila, zvanično dobio i svoju "hot heč" verziju.

Promene u izgledu automobila primetne su kako u spoljašnosti, tako i unutrašnjosti. Nove prednje i zadnje svetlosne grupe, maska hladnjaka i branici restilizovani su u stilu aktuelnog Golfa osme generacije.

Dvobojna unutrašnjost koja naglašava sportski karakter automobila, dobila je novi ekran infotejnment sistema koji u standarndoj ponudi ima dijagonalu od 8 inča, dok se veći od 9,2 inča može naručiti kao opcija.

Malog nemačkog sportistu pokreće poznati četvotocilindarski turbo-benzinac zapremine dva litra sa 207 konjskih snaga i obrtnim momentom od 320Nm. To je sasvim dovoljno za ubrzanje do "stotke" od 6,5 sekundi, dok je masimalna brzina 240 kilometara na sat.

Za prenos je zadužen sedmostepeni DSG menjač sa dvostrukim kvačiloma, uz doplatu se može naručiti posebno sportsko "Sport Select" ogibljenje.

Nemački proizvođač nije saopštio datum početka prodaje i cenu svog novog malog "hot heča".

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA