Novi mali SUV sa neverovatnom početnom cenom: Škoda predstavila Kushaq

 
  • 2

Novi krosover namenjen indijskom tržištu prati dizajnerski pravac aktuelnih Škodinih krosover modela, dok su za pogon zaduženi trocilindarski i četvorocilindarski TSI benzinci

Nakon tri "udarna" modela - Kodiaq, Karoq i Kamiq, namenjena, pre svega, evropskom tržištu, Škoda kreće da "napada" i druga tržišta, tačnije kontinente, te je upravo predstavljen još jedan krosover po imenu Kushaq.

Vozilo spada u klasu kompaktnih krosovera, a namenjeno je rastućem indijskom tržištu, u okviru Volkswagenovog ambicioznog INDIA 2.0 projekta. Za osnovu se koristi MQB-A0-IN platforma kao verzije modularne MQB osnove, namenjena indijskom tržištu.

Vizuelno, i Kushaq prati aktuelni dizajnerski pravac Škode, već viđen kod pomenutih SUV i krosover modela namenjenih Evropi, sa izduženim svetlosnim grupama i LED dnevnim svetlima, praćenim velikim, višeugaonim grilom.

Za pogon su zaduženi TSI benzinski turbo motori, i to osnovni trocilindarski 1.0 TSI od 115 konjskih snaga, kao i snažnija četvorocilindarska 1,5-litarska TSI jedinica od 150 "konja". Snaga se na točkove prenosi putem 6-stepene manuelne ili automatske transmisije, a opciono je u najvišem paketu dostupan i 7-stepeni DSG menjač.

Da je puno pažnje posvećeno i enterijeru, potvrđuje i činjenica da pored standardnih komponenti viđenih na ostalim Škodinim evropskim modelima, Kushaq raspolaže i displejom infotejnment sistema dijagonale od 10 inča, a uparivanjem sa mobilnim telefonom, dobija se i mogućnost korišćenja navigacije.

Cena vozila na indijskom tržištu, preračunato u evropsku valutu, startuje od oko 10.500 evra, dok bi najopremljenija verzija trebala da košta nešto ispod 20.000 evra.

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    23. mart 2021 | 18:54

    Cena je stvarno sok!!!Mada za škodu to nije nikakva novost ,svi modeli su im preskupi.Da je to tako evo primera,u ceškoj škoda nije ni blizu najprodavanije marke automobila. Zasto ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA