Ako ih sada kupite, na njima ćete kasnije dobro zaraditi: 20 automobila koji najmanje gube vrednost

 
 
 ≫ 
  • 5

Na listi dominira jedan tip vozila i modeli popularnijih marki, dok se samo jedan automobil iz premijum segmenta našao među njima

Prilikom kupovine novog automobila logično je razmišljati o tome koliko on, sa vremenom, može da izgubi na vrednosti. Taj podatak je značajan kako za kupce, tako i za one koji će to, nekog perioda perioda, postati, kada prvi vlasnik odluči da svoj auto proda.

Imajući u vidu to da prodaja polovnjaka na ovim prostorima nadmašuje prodaju novih automobila, verujemo da bi ova procena mnogima mogla da bude od značaja. Reč je o modelima koji će, posle 5 godina upotrebe, i prosečne pređene kilometraže od oko 15.000 kilometara godišnje, kao polovnjaci zadržati najbolju cenu.

Listu Top 20 automobila koji najmanje gube na vrednosti pogledajte u galeriji ispod:

Među takvim automobilima dominiraju popularni SUV modeli, koji će, u bliskoj budućnosti, biti najviši cenjeni kao polovnjaci, prema prognozama CarExperta.

Među automobilima koji najmanje gube vrednost dominiraju vozila masovnijih i popularnijih marki, dok je samo jedan model iz premijum segmenta ušao u Top 20. Prognoza se odnosi na period od sledećih pet godina. Ipak, pitanje da će se trenutna procena odraziti na cene budućih polovnih automobila ostaje otvoreno.

Ovde je uzeta u obzir prosečna vrednost automobila dostupna u konfiguratorima, a treba imati na umu i to da nisu sve verzije motora i opreme jednako popularne, prenosi sajt Automobili.ba.

Zbog toga gubitak vrednosti "slabije prodavanih" verzija može biti mnogo veći od onih koje će kupcima biti posebno poželjne. Naravno, na cenu svakako mogu da utiču i mogući tehnički problemi i nezgode sa kojima bi vozači mogli da se susrestnu tokom prvih nekoliko godina rada.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk

    19. mart 2021 | 17:30

    Dobro zaraditi? Auto da kupis danas nov nov, 24h kasnije ne mozes dobiti iste pare..

  • Stojko

    19. mart 2021 | 20:57

    Koliko se ja razumem u automobile zaradićete ako kupite hiper automobil koji je rađen u maloj seriji i držite ga u garaži dok ne dođe vreme za aukciju. Ili možda grešim...

  • On

    20. mart 2021 | 09:49

    Kupio hondu novu crv pre godinu dana i sada je 4000e manja vrednost, za 5god bice 50posto manja, to je tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA