"Skenderbeg" sa 1.800 "konja": Prvi albanski hiperautomobil probija brzinsku granicu od 500 na sat!

 
 
 ≫ 
  • 16

Inspiracija za nastanak Arrere SD+ dolazi iz Formule 1, a svaki detalj na tom automobilu namenjen je unapređenju njegove aerodinamike...

Illyrian Pure Sport, prvi model kompanije Arrera Automobili, krajem prošle godine je najavljen kao prvi albanski superautomobil., o čemu su pisali brojni svetski mediji, kao i naša rubrika Auto. Ovih dana Arrera najavljuje još jedan model - hiperautomobil SD+, za koga ističe da će oboriti sve brzinske rekorde u konkurenciji serijskih automobila.

Iza tih najava ponovo stoji albanski dizajner sa nemačkom adresom Kendrim Tači, koji je izgleda odlučio da svoj prethodni projekat Illyrian Pure Sport za sada "stavi na led" i da prednost da mnogo ambicioznijem projeku hiperautomobila.

SD+ bi trebalo da pokreće pogon koga je konstruisao Nemac Volfgang Kicler, sa ciljem da ga koriste najbrži automobili na svetu, što ovaj hiperautomobil namerava da postane.

Reč je o V8 motoru zapremine 7 litara, sposobnom da na točkove isporučuje maksimalnih 1.800 konjakih snaga, sa obrtnim momentom od 1.500Nm. A budući da mašina tolike snage ima masu od "samo" 1.230 kilograma, iz Arrere proučuju da je spremna za postavljanje novih svetskih rekorda, piše Autoevolution.

Inspiracija za nastanak modela SD+ dolazi iz Formule 1, a svaki detalj na tom automobilu namenjen je unapređenju njegove aerodinamike, ističe proizvođač.

A osim tehničkih karakteristika, Arrera je na svom Instagram profilu objasnila i značanje imena svog hiperautomobila. Tako slovo "S" označava Skenderberga, koga Albanci slave kao svog nacionalnog heroja (sa čime se na našem podneblju ne bi svi baš složili), dok drugo slovo "D" i "+" iza njega nameru proizvođača da njegov "serijski bolid" probije brzinsku granicu od 500 kilometara na sat.

Iz Arrere tvrde da će prvi primerci modela SD+ svetlost dana ugledati već početkom sledeće godine.

Video: Vozilo koje bi bilo hit na sajmu automobila... garantovano

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😂

    18. mart 2021 | 10:18

    I odmah naziv po Srbinu, bravo komisije.

  • bravo

    18. mart 2021 | 10:22

    Ne znam koji vam je interes da pisete ovakve nebuloze i dižete Albance u nesesa. Koliko naslova mozete pročitati u Albaniji o Srbima. Nijedan pozitivan 😡

  • Anja

    18. mart 2021 | 13:04

    Lepo od Albanaca što su dali ime po našem čoveku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA