Erdogan predstavio prvi turski samovozeći autobus

 
  • 5

Proizvođač tvrdi da su senzori i druga tehnologija ugrađena u autobus u stanju da identifikuju pokretne i nepokretne objekte mnogo preciznije od ljudskih čula

Prvi turski samovozeći autobus, proizvod kompanije Karsan Atak Elektric, predstavljen je ispred predsedničke palate u Ankari.

Vozilo dugačko 8,3 metra, može da primi više od 50 putnika. Ima bateriju kapaciteta 220 kilovat sati, koja mu omogućava autonomiju kretanja od 300 kilometara.

Proizvođač tvrdi da su senzori i druga tehnologija ugrađena u autobus u stanju da identifikuju pokretne i nepokretne objekte mnogo preciznije od ljudskih čula.

To podrazumeva i kontrolu stanja u saobraćaju, u kome vozilo učestvuje, reagovanje na prepreke, pravilno skretanje ili prestrojavanje iz jedne u drugu traku.

Osim toga, ovom autonomnom autobusu je moguće unapred odrediti trasu kojom će se kretati. Serijska proizvodnja autobusa je već počela, prenosi Klix.

Predstavljanju autobusa je prisustvovao i turski predsednik Redžep Taip Erdogan, koji je poručio da je reč o proizvodu koji će na dobar način promovisati njegovu državu. U međuvremenu je kompanija Otokar počela testiranje svog autonomnog autobusa, prenose turski mediji.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA