≫ 

Šta Luis Hamilton radi "posle posla"?

Sedmostruki šampion Formule 1 pozvan je da učestvuje u završnoj fazi testiranja prvog hipersportskog automobila potpuno zasnovanog na tehnologije bolida Formule 1

  • 0
Luis Hamilton, Mercedes Printscreen: YouTube/Mercedes-AMG

Mercedes-AMG Project ONE nova je "zanimacija" sedmostrukog šampiona Formule 1 Luisa Hamilton, nakon izuzetno završene poslednje trkačke sezone.

Reč je o prototipu hiper automobila koji je, tri godine otkako ga je Mercedes prvi put prikazao, konačno izašao na trkačku stazu.

Project ONE, u potpunosti zasnovan na tehnologiji bolida Formule 1, pojavio se nešto kasnije nego što je bilo plairano zbog toga što su Mercedesovi inženjeri imali težak zadatak da usklade hibridni V6 motor od 1,6 litara, koji nikada nije bio namenjen upotebi u redovnom saobraćaju, sa aktuelnim standardima emisija izduvnih gasova.

Sada, kada su izgleda porblemi rešeni, pokrenuta je kampanja nazvana "After work" (Posle posla), pozvan je Hamilton da testira trenutni status projekta i svojim znanjem i iskustvom doprinese završnim fazama razvoja automobila.

Prvi super sportski automobil u potpunosti zasnovan na najsavremenijoj i najefikasnijoj hibridnoj tehnologiji Formule 1 ima ukupnu snagu od 740kW, odnosno 1.000KS i sa kojim dostiže maksimalnu brzinom od preko 350km/h.

Hibridni pogon visokih performansi sastoji se od pomenutog motora sa unutrašnjim sagorevanjem i četiri elektromotora, koji autombilu omogućavaju promeljivi pogon na sve točkove.

- Još uvek ne mogu da verujem da uskoro stiže hiperautomobil sa motorom iz Formule 1. To je motor sa kojim smo osvojili svetsko prvenstvo 2015. godine i dugo sam bio uključen u njegov razvoj. Vozio sam Project ONE tokom snimanja filma za novu kampanju i vrlo sam ponosan na trud koji je Mercedes-AMG uložio u ovaj projekt. Ovaj je automobil apsolutno jedinstven! - izjavio je Luis Hamilton tokom snimanja kampanje za Mercedes-AMG Project ONE.

A kada proizvodnja konačno počne, Mercedes-AMG planira da iz njegovih pogona izađe serija od 275 primeraka. Automobil će se prodavati po fiksnoj ceni od 2,3 miliona evra, a ispruka bi trebalo da počne kasnije sledeće godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA