On je apsolutni unikat i ne zna mu se cena: Novi Lambo za tajanstvenog kupca

 
 ≫ 
  • 0

Dizajn automobila je "mešavina" nekoliko Lamborghinijevih modela...

Lamborghini je upravo predstavio svoj novi spidster SC20, automobil nastao kao rezultat rada njegovog trkačkog ogranka Squadra Corsa. Automobil je zaista jedinstven - biće napravljen samo jedan primerak!

Automobil, koji dosta podseća na Aventador J i čiji zadnji deo je inspirisan modelom Sian FKP 37, pre svega je namenjen za trkačku stazu, ali ima homologaciju i za vožnju u redovnom saobraćaju.

Baš kao i pomenuti Aventador J, ovo je unikatni model (SC20 – Squadra Corse 2020) koga je Lamborghini Squadra Corse proizveo za već poznatog klijenta, baš kao što je model SC18 napravljen 2018. godine.

Dizajn automobila je "mešavina" nekoliko Lamborghinijevih modela,među kojima su Aventador J, Huracan GT3 EVO, Veneno Roadster, Concept S i Essenza SCV12.

Za pogon je zadužen 6,5-litarski atmosferski V12 motor koji oslobađa 770 konjskih snaga, koji preko 7-stepenog ISG menjača snagu isporučuje na sva četiri točka.

Pored činjenice da nema klasični vetrobran, što ga i svrstava u klasu speedstera, SC20 se može pohvaliti i velikim repnim spojlerom od ugljeničnih vlakana, koji se može podešavati u tri različita položaja - Low, Medium i High, u zavisnosti od stepena prijanjanja koji vozač želi da ima u datom trenutku.

Lamborghini nije želeo da saopšti cenu modela SC20, s obzirom na to da se radi o VIP klijentu. Imajući u vidu da je to unikatni supersportski automobil, na koji je utrošeno dosta vremena i truda, sasvim je jasno da je cifra milionska.

Video: Ovako je probijena ograda ispred Skupštine Srbije

(Telegraf.rs/TopSpeed)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA