Najveća Fordova limuzina ostaje bez benzinskih motora

 
 
 ≫ 
  • 0

Stroži standardi prvo su "ubili" 2.0 EcoBoost, a sada i manji 1.5 motor...

Ne samo da je davno prošlo vreme kada se ovaj model nudio u fantastičnom ST izdanju opremljenom V6 motorom, već je sada Ford Mondeo u potpunosti ostao bez benzinskih motora u svojoj ponudi.

Ford je, naime, odlučio da ponudu u Evropi dodatno osiromaši i kupcima svoj poznati model ponudi samo u dizel i hibridnom izdanju.

Pogađate, hibrid postaje sve popularniji, pa već ima trećinu učešća u ukupnoj prodaji. Stroži standardi za emisiju izduvnih gasova prvo su "ubili" 2.0 EcoBoost motor, a sada i manji od 1.5 litara.

Elektrifikovani Mondeo pokreće 2.0 benzinac sa Atkinsonovim ciklusom, a koristi pomoć elektromotora napajanog iz male baterije kapaciteta 1,4 kWh. Ova kombinacija na točkove zajedničkim snagama isporučuje 187KS, dok je CVT menjač standardna ponuda. Baterija se puni regenerativnim kočenjem uz učinak od 90 odsto, prenosi Index.

Iz Forda poručuju da ovaj Mondeo predstavlja pametan izbor za sve one koji godišnje prelaze do 20.000 kilometara. Za sve ostale tu je 2.0 dizelaš sa 120 i 150 "konja".

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA