Stiže najmoćniji Golf "osmica" sa 333 "konja" ispod haube

 
 
  • 4

"R" paket podrazumeva sportsko vešanje i izduvni sistem, snažnije kočnice, sportske alu felne većeg prečnika, prednji i krovni spojler, zadnji difuzor...

Posle svake premijere Volkswagenovog Golfa nove generacije, željno se očekuju njegove sportske verzije. Predstavljen pre godinu dana, Golf osme generacije već je dobio verziju sa legendarnim troslovnim dodatkom iza imena - TDI.

Nakon njega, stigli su Golf GTD i Golf GTE, ovih dana i GTI Clubsport, a uskoro stiže kruna sportske ponude - VW Golf R.

Najjačeg Golfa sportistu trebalo bi da pokreće benzinski turbo motor od dva litra zapremine, sa 333 konjske snage. Za prenos snage na sva četiri točka zadužen je menjač sa dvostrukim kvačilom.

Sportski "R" paket podrazumeva sportsko vešanje i izduvni sistem, kao i snažnije kočnice i sportske alu felne većeg prečnika. Sportski stil automobila upotpunjavaju prednji i krovni spojler, kao i zadnji difuzor, a u kabini sportska sedišta i volan.

Prvobitni plan Volkswagena bio je da Golf R bude predstavljen u julu na čuvenom Gudvud festival brzine, koji je otkazan usled pandemije korona virusa.

Novi termin za koji je premijera zakazana je 4. novembar, dok bi prodaja trebalo da počne krajem godine. Cena još uvek nije poznata, dok nemački mediji procenjuju da će VW Golf R na domaćem tržištu, u osnovnoj verziji, koštati oko 50.000 evra.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA