Ozbiljna "igračka" za velike dečke: Jutjuber napravio tenk koji "bljuje" vatru i ispaljuje jabuke

 
 
 ≫ 
  • 0

Vazdušni top ispaljuje projektile tolikom snagom da je čak mogao da bude proglašen ilegalnim oružjem...

Poznati britanski jutjuber, inovator i zabavljač Kolin Furze još u februaru ove godine je saopštio ideju da u sopstvenoj radionici napravi - tenk.

Nije običan tenk u pitanju, već oklopljeno naoružano vozilo koga pokreću "burgije", odnosno veliki vijci na pogonskim valjcima, zahvaljujući kojima on može da se kreće po teškim terenima, ali i da posluži i kao amfibijsko vozilo.

Ovaj "Šraf-tenk" (engl. Screwtank), kako ga je Furze nazvao, može da prevozi jednu osobu. Opremljen je vazdušnim topom koji ispaljuje jabuke, bacačem plamena, pa čak i raketama. To je, ustvari, jedna veoma ozbiljna "igračka" za velike dečke.

Jedan od razloga zbog kojih je rad na ovom projektu potrajao, je i činjenica da je pomenuti vazdušni top morao da bude sertifikovan. S obzirom na to da projektile ispaljuje velikom snagom (većom od 16,2 džula), u Velikoj Britaniji je mogao čak i da bude proglašen ilegalnim oružjem. Zbog toga, tek kada je on bio legalizovan, tenk je mogao da se pojavi kao akter videa na internetu.

Britanski jutjuber je o svom projektu snimio video serijal od čak sedam nastavaka, od kojih ovaj, objavljen prošle nedelje, prikazuje završen tenk "u akciji", prenosi Bug.

Ostale nastvake serijala koji prati ceo proces izrade tenka, dostupan je na Furzeovom YouTube kanalu koji ima preko 10,5 milijuna pratilaca.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA