Kako je jedna 32 godine stara "mečka" zasijala novim sjajem - bez i jedne kapi nove farbe?

 
 
  • 4

Posle dužeg vremena, vlasnik je porodičnom Mercedesu 190D, koji je više od tri decenije u njegovoj porodici, rešio da vrati stari sjaj

Postoje oni automobili koji ljudima jednostavno prirastu za srce. Potpuno je nevažno da li je u pitanju neki redak i ekskluzivan model, stari ćaletov Golf ili "tristać" nasleđen od dede, to je auto koji "ostaje u porodici" i postaje porodično nasleđe.

Za takve četvorotočkaše njihovi vlasnici su u stanju da se vežu kao za članove svoje porodice, pa ih tako i tretiraju, naročito ako je automobil nasleđen od neke veoma drage osobe.

A jedan od takvih automobila, čije ključeve je teško predati nekom drugom, je i ovaj 32 godine star Mercedes 190D 2.5, čiji je vlasnik poželeo da svom porodičnom nasleđu vrati stari sjaj.

Iako tehnički ispravan, ovaj Mercedes duži niz poslednjih godina nije bio vožen, već ih je proveo izložen suncu i britanskim vremenskim uslovima.

Njegova potpuno izbledela karoserija bila je puna ogrebotina, koje je naizgled bilo nemoguće popraviti. Ipak, jedno kvalitetno profesionalno pranje i poliranje dovelo automobil u ono stanje u kome ga je prvi vlasnik previše od tri decenije izvezao iz salona. A sve je izvedeno bez nanošenja ijedne kapi nove farbe na karoseriju.

Video: Tristać je bio jugoslovenski Mercedes, šmekerska limuzina koju su sanjali mnogi

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maki1

    10. septembar 2020 | 13:37

    Svaka čast👍

  • Sremcica

    10. septembar 2020 | 14:32

    Mercedes se voli pogotovo 190ka💪

  • Neša

    11. septembar 2020 | 14:50

    Kao klincu keva mi kupila autić 190 tamno sive boje... Sanjao sam tada da ga imam, kupio ga sa 25 i bio srećan do neba... Promenio sam ih nekoliko, sad vozim c klasu 203 ali 190 se ne zaboravlja... Mercedes je više od auta.. Kupi te za ceo život..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA