Ovaj deo vašeg automobila 400 puta je "štrokaviji" od daske WC šolje kancelarijskog toaleta

 
 
 ≫ 
  • 2

Razultati istraživanja na najbolji način pokazuju zbog čega bi trebalo redovno da čistite unutrašnjost svog automobila

Brojne studije i istraživanja često upozoravaju na nečistoću enterijera automobila. Jedno od poslednjih, koje je spovela kompanija Compare the Market, koja se bavi procenom i poređenjem cena auto osiguranja, možda je i najdramatičnija do sada.

Cilj istraživanja bio je da se otkrije kojih pet delova kabine automobila su najprljaviji.

Tokom testiranja korišćeni su brisevi, ali i tzv. "Relative Light Unit" metoda (RLU), kojom se traži adenozin-trifosfat (ATP), prisutan u svim ćelijama biljnih, životinjiskh i mikrobioloških organizama. Testirano je ukupno 10 vozila.

Kao deo kabine automobila sa najviše nečistoća označen je centralni ekran infotejnment sistema, koji je imao RLU vrednost čak 371 odsto veću nego daska prosečnog kancelarijskog toaleta.

Dakle, glavni izvor mikroorganizama u automobilu je centralni ekran na dodir, prenosi HAK. Na drugom mestu je ručica menjača sa RLU vrednošću od 331 odsto većom od daske toaleta. Potom slede ručica pokazivača pravca, upravljač automobila i ručna kočnica.

Razultati ovog istraživanja na najbolji način pokazuju zbog čega bi trebalo redovno da čistite i održavate unutrašnjost svog automobila.

Video: On prljave automobile pretvara u umetnička dela

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    31. avgust 2020 | 14:43

    Kad ovo pišu mogli bi da napišu soj bakterija, jer u ljudskim crevima ima više bakterija nego sve pomenuto i treba da ih bude i korisne su, čak bi čovek umro bez njih.

  • Majkl Džondar

    31. avgust 2020 | 16:48

    Znači slobodno se umivajte i pijte vode iz WC šolje, i ližite pločice u WC-u na poslu. Nema frke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA