Kako izgleda vožnja automobilom sa 1.750KS posle koje iz njega izađeš na smrt preplašen?

 
 
 ≫ 
  • 1

SSC Tuatara je prvi hipersportski automobil iz Amerike, težak samo 1.250 kilograma, koga pokreće V8 tvinturbo motor od 5,9 litara sa neverovatnih - 1.750 "konja"

Na američkom kontinentu su nastali brojni fenomenalni sportski autmobili, ali nikada nešto što bi moglo da parira poznatim hipersportskim mašinama kakve nastaju u proizvodnim halama Ferrarija, Lamborghinija, Bugattija ili McLarena.

Kompanija SSC (Shelby SuperCars) je rešila to da promeni, pa je još 2011. godine predstavila prvi prototip automobila koji se trenutno nalazi u završnim fazama pripreme za serijsku proizvodnju (koja će biti ograničena na samo 100 primeraka).

SSC Tuatara je prvi hipersportski automobil iz Amerike, o kome poznavaoci i ljubitelji brzine pričaju već skoro punih 10 godina, ali je malo ko je imao priliku da ga isproba.

Jedan od njih je automobilski jutjuber Badi Virik, koji je dobio priliku da ga u ovom "hipersportskom monstrumu" sa 1.750 konja proveze čovek koji je Tuatari i stvorio, prvi čovek kompanije, Džered Šelbi.

A kakvo mu je iskustvo priredio, dovoljno govori činjenica da je Virik, po završetku vožnje rekao da je bio toliko uzbuđen da u jednom trenutku uopšte nije mogao da sakrije strah, pa je posle vožnje i priznao da je bilo momenata kada se iskreno uplašio za život.

To uopšte ni ne treba da čudi, budući da ovaj bolid pokreće V8 tvinturbo motor zapremine 5,9 litara, koji kao što smo već pomenuli, na točkove isporučuje neverovatnih - 1.750 konjskih snaga.

Težak je samo 1.250 kilograma, i sposoban za ubrzanja od kojih bukvalno zastaje dah. U vožnji je u stanju da od 96 do 195 km/h stigne za samo 2,5 sekunde!

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA