"Ruski smart" na struju stiže do kraja godne po ceni od samo 6.340 evra

 
 
 ≫ 
  • 14

Zetta u osnovnoj verziji prelazi 180 kilometara bez dopune baterije, dok kineski automobili sa tom cenom prelaze 100 kilometara

Električni automobil, čiju proizvodnju ruska kompanija Zetta planira da započne do kraja ove godine, koštaće najmanje 550.000 rubalja ili 6.340 evra.

To je cena po kojoj bi, prema biznis planu kompanije, trebalo da se prodaje osnovna verzija malog automobila. Reč je o verziji (10 kilovat časova u eko režimu) u kojoj automobil prelazi 180 kilometara bez dopune baterije.

Kineski automobili sa tom cenom, pritom subvencionisani, prelaze 100 kilometara, izjavio je za novinsku agenciju Tass Denis Ščurovski, generalni direktor kompanije Zetta.

Cilj projekta je da se stvori električni automobil koji bi po ceni mogao da konkuriše vozilima opremljenim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem i koji bi po svojoj energetskoj efikasnosti mogao da se koristi u gradu u osnovnoj verziji, precizirao je rukovodilac projekta, piše Russia Beyond.

Električni automobil Zetta moćiće da se puni praktično bilo kojim izvorom energije putem utičnice od 220 do 380 volti ili transformatora. U ovom trenutku fabrika u Toljatiju radi probno sklapanje.

Zetta, ruski električni automobila Foto: Zetta / Promo

Planirano je da do kraja godine krene proizvodnja, pod uslovom da se dobije odobrenje aplikacije iz fonda za industrijski razvoj i raspodelu sredstva.

(Telegraf.rs)

Video: Comtrade System Integracije prvi u regionu koristi naprednu OpenXDR platformu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA