≫ 

Ovaj kaubojski Porsche 911 spreman je za pravu avanturu na Divljem zapadu

Sedišta su ukrašena motivima indijanske umetnosti, a pored automobila se mogu videti i kaubojske čizme dizajnirane u stilu ovog jednistvenog automobila

  • 0
Ruf Rodeo Concept, Porsche 911 Printscreen: Facebook/RUF Automobile GmbH

Ruf Rodeo Concept predstavlja reinterpretaciju nemačkog reli automobila Porsche 911 Safari. Na prvi pogled primetni su širi bočni blatobrani i mnogo dodatne opreme za vožnju u divljini.

Premijera ove jedinstvene 911-ice trebalo je da se održi na Sajmu automobila u Ženevi, ali je događaj otkazan zbog epidemije koronavirusa. Ruf nije ponudio mnogo detalja o motoru koji pokreće simptaični automobil, ali se zna da koncept ima pogon na sva četiri točka.

Na automobilu su izvršene modifikacije vešanja automobila, kako bi se podigla njegova visina i uklopile gume pogodne za vožnju na svim terenima. Karoserija je napravljena od ugljeničnih vlakana.

Ispod nje se nalazi Ruf CTR Anniversary biturbo bokser motor od 3,6 litara sa 710 konjskih snaga. Automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,5 sekundi, dok mu je od 0 do 200 km/h potrebno manje od 9 sekundi. Ruf Rodeo Concept je u stanju da dostigne maksimalnu brzinu od 360 km/h.

Bezbednost putnika poboljšana je postavljanjem zaštitnog "kaveza". Okrugla svetla za maglu montirana na haubi ukazuju na to da je prednji deo auta napravljen po ugledu na reli automobile Porsche 911.

Krovni nosač nudi dopunski prostor za odlaganje prtljaga, a na njemu se nalaze i dodatna LED svetla. Na zadnjem delu vozila nalazi se ašov (upitne upotrebne vrednosti), koji svakako predstavlja zanimljiv detalj.

Enterijer Ruf Rodeo Concept-a je tematski dizajniran i predstavlja pravi unikat u svetu automobila. Sedišta su ukrašena motivima indijanske umetnosti, a na promotivnim fotografijama pored automobila se mogu videti i kaubojske čizme za logom Rodeo.

Iako je reč o konceptu, sajt Motor1 piše da bi serijska proizvodnja ove terenske modifikacija kultnog Porschea 911 mogla da bude održiva.

Video: Ako hoćete da vozite prvog Poršea spremite minimum 18 miliona evra

(Telegraf.rs/N.N./M.B.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA