Šta se desi kada mali auto udari u velikog terenca? I koliko sve to košta...

 
 
 ≫ 
  • 2

Ispitivano je naletanje jednog Citroena C3 na Audi Q7

Da bi se testirali i bili bezbedniji, automobili moraju da se udaraju, sudaraju i razbijaju. To je, međutim, skupa "zanimacija", pa je zato mali broj institucija na svetu koje se takvim testiranjima bave.

A jedna od njih je švajcarski Institut za bezbednost saobraćaja - AGU, koji očigledno raspolaže sa dovoljno novca da može stalno da razbija automobile, upravo istražujući biomehaniku sudara i troškove koje oni donose.

Ovoga puta ispitivano je naletanje malog automobila na veliki SUV, pa je jedan Citroen C3 iz 2014. udario je u Audi Q7 iz 2007. godine. Ono što sa snimka može da se vidi je izuzetno velika šteta koja je nastala pri brzini od "samo" 35 kilometara na sat.

Pedantni švajcarci su izračunali da je na Citroenu nastala totalna šteta od oko 15.000 evra, što je mnogo više od ukupne vrednosti tog automobila na tržištu polovnih automobila (ovde treba imati u vidu da su u pitanju švajcarske cene).

Šteta na Audijevom velikom terencu je 5.300 evra, sa sama popravka ne bi trebao da je posebno komplikovana.

Prilikom sudara, pri brzini od 35km/h, zabeležena je sila od 16,5 g, što ni malo nije naivno. Zato pazite kako vozite i održavajte razmak, pogotovo kada vozite iza automobila koji je mnogo veći i čvršći od vašeg.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA