Novi saobraćajni znak u Nemačkoj zbunio vozače: Da li znate šta znači?

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na nemačkim putevima, 2020. godine uveden je novi saobraćajni znak koji donosi posebne pogodnosti za vozače koji putuju sa najmanje tri osobe u automobilu.

Ovaj znak omogućava brži i efikasniji saobraćaj za vozače koji dele svoje vozilo sa drugima, omogućavajući im korišćenje autobuskih traka ili traka za taksiste. Međutim, uvođenje ovog znaka izazvalo je određenu zbunjenost među pojedinim vozačima, posebno onima koji nisu odmah razumeli specifične uslove korišćenja ovih traka.

Prema novim pravilima, vozači sa najmanje tri osobe u automobilu mogu koristiti posebne trake, čime se omogućava brži prolaz kroz gužve. Ova mera je osmišljena kako bi se smanjio broj vozila na putevima i podstaklo zajedničko korišćenje automobila, doprinosi smanjenju zagađenja i saobraćajnih zastoja.

Kazne za one koji krše pravila

Vozači koji nepravilno koriste ove trake, bez odgovarajućeg broja putnika u automobilu, suočavaju se sa kaznom od 55 evra. Kazne su uvedene kako bi se sprečile zloupotrebe i osigurala pravilna primena novih pravila. Ova mera, iako korisna, zahteva dodatno prilagođavanje vozača na nova pravila saobraćaja.

Nemački saobraćajni sistem kroz ovaj znak nastoji da podstakne vozače na zajedničku vožnju, smanjujući individualni saobraćaj i promovišući održiviji način prevoza.

(Telegraf.rs)

Video: MaxBet ostaje premium betting partner Evrolige u Srbiji i Crnoj Gori do 2026. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA