Beograđanka kupila polovni automobil pa ovim potezom otkrila da su mu vratili kilometražu za 100.000!

 
S. Ž.
S. Ž.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Žena koja je nedavno kupila polovni automobil, suočila se sa ozbiljnim problemom, kada je uvidela da je kiloemtraža vraćena za "tričavih" 100.000 kilometara!

"Poštovani, vezano za konstantno aktuelne priče o lažnim kilometražama i ja sam nasela na jednu, ali možda ima izlaza, zato vam se i obraćam. Auto ima kilometražu na meraču 176.000 kilometara, tako sam ga kupila i registrovala. Sat vremena kasnije otvaram ladicu auta i nalazim urednu servisnu knjižicu sa više datuma servisa i zadnji je iz maja rađen na 274.000 kilometara.

"Da nisam saznala, bilo bi mi lakše. Naravno, zvala sam ih, oni, naravno, nisu ništa znali ni garantovali... Registrovana je firma preko koje sam kupila. Da li imam neke zakonske osnove da ih gonim?", napisala je ona.

Kako da prepoznate vraćenu kilometražu?

Pre svega, treba da gledate stanje vozila, jer auto koji je prešao više od 1oo.ooo km ne može imati kao nov upravljač.

3 stvari posebno otkrivaju da je auto prešao mnogo čak i kada vas zavaraju kilometražom.

A te tri stvari su - istrošenost upravljača, nožnih komandi i ručice menjača. Sve to govori da je automobil prešao mnogo. Ipak, danas je sve to moguće brzo i jeftino srediti, što važi i za sedišta – ukoliko su propala, lako se slepe posebnom penom ili se ubacuju novi sunđeri ili opruge, a zatim se presvuku i deluju kao nova. Presvlače se i vrata, „nebo“ i ostali tapacirani delovi. Ofucani sigurnosni pojasi se takođe lako i jeftino menjaju.

Zbog toga ima razloga za sumnju i ukoliko neki delovi enterijera deluju suviše očuvano. Ponekad se čak ubacuju sedišta iz havarisanih ali novijih i očuvanijih vozila. Zato se uvek dobro posavetujte sa svojim automehaničarem, ali u četiri oka. Nijedan prodavac ne voli da ga razotkriju!

Svaki deseti polovni automobil u Srbiji ima vraćenu kilometražu, što znači da vrede manje od tražene cene. Međutim, šanse da se dobije vozilo s promenjenim brojačem kilometara su veće kada je automobil uvezen iz inostranstva. Trgovinu vozilima preko granice je teško pratiti, stoga prevaranti iskorišćavaju ovu situaciju i izbegavaju da budu uhvaćeni.

Nedavno istraživanje koje je sprovela automobilska kompanija carVertical u 14 evropskih zemalja otkrilo je da automobili uvezeni u Srbiju imaju veću verovatnoću da im je vraćena kilometraža u poređenju s vozilima kupljenim u zemlji.

Uvezeni automobili, posebno oni koji dolaze iz zemalja poput Nemačke, široko se smatraju pouzdanijim, stoga kupci mogu previše da veruju prodavcima polovnih vozila.

(Telegraf.rs)

Video: Samsung Galaxy Z Fold6 recenzija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    12. septembar 2024 | 10:29

    NEMA POLOVNOG AUTA U SRBIJI KOJI JE UVEZEN A DA MU NIJE VRACENA KILOMETRAZA...JEDAN OD NAJVECIH MMAJSTORA ZA VRACANJE KILOMETRAZE NALAZI SE BLIZU MADJARSKE GRANICE..KAD BI.ON POCEO DA GOVORI ........

  • Sibin

    12. septembar 2024 | 09:56

    Jedan od milion primera da u ovoj drzavi nista ne funkcionise!!!!!

  • Прави Валтер

    12. septembar 2024 | 10:33

    Ако је са плаца или од увозника половњака, НА СВАКОМ ЈЕ СКИНУТА КИЛОМЕТРАЖА, а они сами говоре што више скинеш више те купац воли!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA