Kako se pokrenuo auto bez vozača na Vračaru i zgazio devojku: Instruktor vožnje otkriva 2 ključna poteza

 
N. M.
N. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 11

Pravila koja se uče u auto školama su jasna i jednostavna, ali se često zanemaruju u svakodnevnoj žurbi

Juče je Beograd potresao stravični događaj kada je parkiran automobil krenuo nizbrdo i povredio devojku. Ovaj incident je otvorio pitanja o bezbednosti parkiranja i skrenuo pažnju na osnovne greške koje vozači često prave. Razgovarali smo sa instruktorima vožnje iz auto škole "Pravo" kako bismo saznali kako se ovakve situacije mogu sprečiti i koja su pravila za sigurno parkiranje automobila.

Instruktor iz auto škole "Pravo" naglašava: "Automobil očigledno nije bio dobro osiguran. Nema tu prevelike nauke, važno je da automobil bude ubačen u odgovarajuću brzinu i da parkirna kočnica bude podignuta ili uključena."

Saveti koje su nam dali instruktori odnose se na pravilno osiguravanje vozila prilikom parkiranja. "U novijim modelima automobila su parkirne kočnice uglavnom električne, pa treba samo pritisnuti dugme", dodaje instruktor.

Pravila koja se uče u auto školama su jasna i jednostavna, ali se često zanemaruju u svakodnevnoj žurbi. "Isključi i obezbedi je ono što mi pričamo našim polaznicima. Dakle, dok su stopala na kočnici i kvačilu, treba ugasiti automobil. Nakon toga se podiže noga sa kvačila, pa kočnice, podiže se parkirna kočnica i ako se ništa ne desi, znači da je automobil obezbeđen", pojašnjava instruktor.

Ovaj incident je jasan pokazatelj koliko je važno da se osnovna pravila poštuju. "U današnjem izbezumljenom životu često zaboravljamo da uradimo neke najosnovnije stvari. To ne sme da se dešava, jer može da se desi da neko ostane povređen", upozorava instruktor.

Ovaj događaj treba da bude podsetnik svim vozačima da pažljivo prate pravila parkiranja i da se postaraju da njihova vozila budu uvek dobro osigurana kako bi se izbegle ovakve nesreće u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Završen prvi dan Sajma automobila: Za ljubitelje mašina je tek počeo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki035

    23. jul 2024 | 13:23

    kada parkiraš na uzbrdici menjač ostaviš u 1 brzini i povučeš ručnu. kada parkiirap na nizbrdici menjač ostaviš u rikvec brzini i povučeš ručnu. Tada si obezbedio vozilo 100% sigurnim.

  • Гаргамел

    23. jul 2024 | 13:03

    Мене су учили да се прво повуче паркирна кочница па да се онда пусти педала ножне кочнице!

  • Bobao

    23. jul 2024 | 13:26

    Još jedna osnovna stvar je da se kod parkiranja prednji točkovi okrenu ka trotoaru, ili več tako da kad auto krene unazad ne ide pravo naniže već odmah skreće u stranu i zaustavlja se

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA