Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta se dešava kada u rezervoar za ulje sipate tečnost za pranje vetrobranskog stakla?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Greške se dešavaju, ali isto tako greške su često skupe

  • 0

Vlasnik Minija je otkrio koliko greške mogu da budu skupe kada je slučajno sipao tečnost za pranje vetrobranskog stakla u otvor za punjenje motornog ulja. Da li se radi o neznanju ili nekom posebnom stanju uma, nikada nećemo saznati.

Holandski Top Gear piše da se radilo o pet litara tečnosti i motoru koji je radio. Da motor nije bio uključen i da je vozač uvideo svoju grešku, rešenje bi bilo mnogo jeftinije. Ovako, tečnost za pranje stakala i ulje su se pomešali i ušli u prostor motora, piše Revija HAK.

Rezultat je zanimljiv hemijski spoj, odnosno neka vrsta paste koja je posetila gotovo sve uglove motora i izduvnog sistema te nanela ogromnu štetu. Ona će se meriti u hiljadama evra jer motor mora na remont, a oštećeni su i elementi izduvnog sistema.

Ako vam se slučajno dogodi ova greška, ne uključujte motor. Rešenje je odlazak u servis u kojem će ispustiti ulje i očistiti rezervoar.

(Telegraf.rs)

Video: Zavirite na trening Srbije pred Dansku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA