5 alata koje svaki muškarac mora da ima u kolima

 
 ≫ 
  • 5

Mogu da vas izvuku iz gotovo svakog problema

Ma koliko auto bio nov, nikada ne možete da znate kada će vas na putu zadesiti neki problem.

Zato je važno da u kolima imate ove alate jer mogu da naprave veliku razliku.

Od njih može zavisti da li ćete ostati pored puta, ili ćete uspeti da sredite problem dovoljno dugo da stignete do mehaničara.

Set šrafcigera 

Mehanicar, Kola, Servis, Kvar Foto: Pixabay.com

Čak i na najnovijim i najmodernijim automobila stvari mogu da se olabave, što zbog vibracije, što zbog mnogih drugih stvari.

Vrlo često prosto zatezanje labavih delova može da reši problem.

Lepljiva traka

Ovo možda zvuči previeš lako, ali lepljiva traka može da reši veliki broj problema. Od oštećenog branika do hitnog zaustavljanja odrđenih curenja.

Lepljiva traka je odlično rešenje u hitnim situacijama jer može da vas izuvuče iz nevolje dovoljno dugo da stignete do mehaničara.

Sajla za vuču

Ne postoji vozač koji se negde nije zaglavio, a tada je rešenje sajla za vuču. U slučaju da se vama to ne dešava, uvek možete da pomognete nekome koje nije bio vaše sreće, ili veštine.

Start kablovi

Akumulator, Kola, Hauba, Auto Na vreme otkrijte da li se radnom veku akumulator bliži kraj Foto: Pixabay.com

Mrtav akumulator je jedna od najgorih stvari koju vozač može da zamisli. Iako je u pitanju prost komad opreme, njegov kvar može da u potpunosti onesposobi auto.

Čak i da akumulator uopšte ne može da drži napon, kablovi za start će vam omogućiti da stignete do prve prodavnice dleova.

Izaberite teške kablove za jakim klemama umesto onih jeftinih.

Dobar set ovih kablova je izuzetno koristan i može da se koristi na većem broju vozila.

Merač pritiska u gumama

Ovo je alat koji bi trebalo da koristite najčešće, barem na nedeljno nivou. Praćenje pritiska u gumama je veoma važno jer premalo ili previše naduvane gume mogu da utiču na veću potrošnju goriva i dugovečnost šara na gumi.

Posebnu pažnju obratite tokom prelaska iz jednog u drugo godišnje doba jer ambijentalna temperatura može da ima veliki uticaj na pritisak u gumama.

Baterijska lampa

Uprkos tome što ste na put krenuli po sunčanom danu, problemi mogu da se jave u bilo koje doba dana. Ako do kvara dođe tokom noći, tada vam je baterija preko potrebna.

(Telegraf.rs)

Video: Prince Aviation otvorio najmoderniji hangar u Evropi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA