Govorili su joj da izgleda kao veverica i da nema bradu: Nije ni znala da je to uzrokovano retkim stanjem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izi je otišla kod ortodonta i dobila je bezbroj proteza da pokuša da reši svoje probleme. Stalno je bila maltretirana i napustila je školu sa 15 godina

Izi Sehon (22) je imala teško detinjstvo i bila je žrtva vršnjačkog nasilja. Njeni drugovi iz razreda su joj se godinama smejali i govorili joj kako "izgleda kao veverica" i da nema bradu. Godinama kasnije, lekari su shvatili da je za njen izgled odgovorno retko stanje.

Njena mama Čeris Džerard primetila je da Izina brada izgleda neobično kada je njena ćerka imala samo dve godine. Dok je Izi imala osam godina, patila je od jakih bolova u vilici i imala je probleme sa jelom, disanjem i spavanjem.

- Nisam mogla da škrgučem ili grizem gornjim zubima od svoje 10. godine. Nisam mogao da zagrizem jabuku od svoje osme godine. Borila sam se da žvaćem čokoladicu.

Izi je otišla kod ortodonta i dobila je bezbroj proteza da pokuša da reši svoje probleme. Stalno je bila maltretirana i napustila je školu sa 15 godina.

- Nisam razumela zašto ljudi ne žele da mi budu prijatelji ili momci ne žele da izlaze sa mnom. Uporedili bi moj bočni profil sa izgledom veverice - govori Izi.

U junu 2020, doktor je konačno shvatio da ima idiopatsku resorpciju kondila, retko stanje koje uzrokuje lomljenje kostiju vilice. Izi je rečeno da njeno lice izgleda kao kod nekoga ko je dignut u vazduh u ratu, jer su njena dva zgloba, koja povezuju vašu donju vilicu sa lobanjom, nepostojeći.

Podvrgnuta je bilateralnoj operaciji totalne zamene viličnog zgloba u februaru 2023, koja je uključivala presecanje vilice na četiri mesta, uklanjanje njene originalne vilice i zamenu protetikom po meri, piše "The Sun".

Tokom operacije koja je trajala 12 i po sati, Izi je takođe uradila transfer masti sa stomaka u lice.

Ona je finansirala operaciju od 200.000 dolara preko svog osiguranja.

Izi je sada zadovoljna kako njeno novo lice počinje da izgleda i sanja o tome da će prvi put posle 14 godina moći pravilno i bez bola da grize.

(Telegraf.rs)