Tijana (24) je mislila da je premor posledica brige o deci: Teška dijagnoza ju je pokosila

Mlada mama koja sama podiže dvojicu dečaka mesecima je osećala umor, a kad je otišla na preglede, saznala je da ima retki oblik raka

Mladi ljudi često su skloni da zanemare svoje zdravlje, posebno kad ih životne okolnosti nateraju da stave sebe u drugi plan.

To se dogodilo i Tijani Kembel (24), samohranoj mami dvojice dečaka. Kad je proglašena pandemija korona virusa, Tijana je brinula o Loganu i Rajliju, pokušavajući da isprati njihove potrebe i želje. Tada nije ni slutila da je hronični umor koji je osećala posledica ozbiljne bolesti – mlada mama verovala je da se fizički preforsirala i da će umor nestati kad se naspava.

Međutim, kad je počela da gubi dah dok je trčala za sinovima, zabrinula se i odlučila da ode na pregled. Dijagnoza koju je dobila 1. aprila, usred pandemije, potpuno ju je šokirala – Tijana je imala tumor iza grudne kosti.

Odmah je započela hemioterapiju, a onda i 15 ciklusa radioterapije.

- Proces lečenja bio je naporan, ali nisam smela da odustanem – kaže Tijana.

- Sinovi su mi pomogli da prebrodim najteže trenutke u životu. Iako su jako mali, oni su svrha mog života. Da ih nemam, verovatno ne bih imala snage da se borim protiv bolesti.

Ova mlada mama strahuje da bi bolest mogla da se vrati, ali ne dozvoljava da taj strah preuzme kormilo nad njenim životom.

- Želim da stvaram lepe uspomene sa svojom decom, prijateljima, tatom i sestrom – optimistično kaže.

Tijana je nedavno skočila padobranom dok su je njeni maleni sinovi bodrili. Učinila je to ispred dobrotvorne organizacije čiji su je članovi bodrili tokom procesa iscrpljujućeg lečenja.

- Bila je to prilika da im vratim delić podrške koju su mi pružili dok sam se lečila - kaže ova hrabra žena.

(Telegraf.rs)