Nov način pripreme: Kako da ovsene pahuljice budu ukusnije, bez dodatnih kalorija

Ovakav način pripreme dodaće potpuno novu dimenziju ukusu

Foto: Pixabay

Kada je u pitanju zdrav, zasitan i kvalitetan obrok ovsene pahuljice često su prvi izbor mnogima. Jednostavne su za pravljenje i uklapaju sa raznim voćem, orašastim plodovima, medom i semenkama, ali i ovi načini mogu da dosade. Zato možete primeniti trik kako da ih učinite ukusnijim, a da način pripreme bude ponovo nov, bez dodavanja kalorija.

Rešenje je jednostavno - tositrajte ih. Ovakav način pripreme dodaće potpuno novu dimenziju ukusu, a da pri tom ne morate dodati nijedan drugi sastojak.

Zagrejte suvi tiganj na srednje jakoj vari i ubacite pahuljice, uz konstantno mešanje ih tositrajte nekoliko minuta. Pazite da ne zagore, a gotove su kada blago porumene i kuhinjom počne da se širi aromatični miris.

Jedno istraživanje je pokazalo da celovite žitarice za doručak, poput ovsenih pahuljica, pomažu koncentraciji i učenju.

(Telegraf.rs)