Psiholog objasnila kakav je mentalni sklop osobe koja je slikala nagu pacijentkinju u Areni

Rijaliti kultura

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Psiholog Jelena Milošević govorila je u jutarnjem programu TV prva o bizarnom incidentu iz Beogradske arene gde je neko uslikao nagu pacijentkinju dok se presvlačila.

- Izgubila se granica između onoga što se dešava u realnosti, na šta ljudi pristaju i virtuelne realnosti. Izgubio se kompas šta je privatno, a šta je javno. Imate u različitim rijaliti programima takve sadržaje koji su vrlo vulgarni i prosti i koji nisu za javnost, ali oni se iznose. Mora da postoji razlika - kada se neko prijavi da učestvuje u rijalitiju, on je dao saglasnost za to, a ova devojka je došla da se leči!

Kako kaže, veliki problem je i što danas svako ko ima telefon sa kamerom može da uslika i objavi sliku, te tako pokrene lavinu koja za osobu koja je meta mogu biti i te kako štetni.

- U pitanju je stvar elementarne socijalizacije. To se nauči kad si jako mali i kada ti roditelji objasne šta se radi, a šta ne. U današnje vreme se pojavljuju sadržaji koji su senzacionalistički čiji autori misle da su urnebesno smešni. E, pa nisu dokle god ugrožavaju nečiji život na neki način. Ovo je ugrožavajuće po ovu devojku jer na sve što prolazi, samo je ovo bilo potrebno kao dodatni teret. Meni je beskrajno žao što joj se ovo dogodilo - zaključila je.

(Telegraf.rs)