Ojačajte imunitet i popravite krvnu sliku: Biće vam dovoljna samo jedna biljka i piće koje svi vole

Eliksir po receptu najčuvenije crnogorske fitoterapeutkinje "diže iz mrtvih"

foto Pixabay

Osobe koje su zbog operativnih zahvata bile prinuđene da više sedmica provedu ležeći u krevetu, osobe koje se slabije kreću, kao i one koje pate od malokrvnosti i imaju oslabljen imunitet, mogu da koriste vino sa podubicom za saniranje navedenih stanja.

Podubica spada u pet najgorčih biljaka koje rastu na našim prostorima, ali je njena lekovitost nesporna. Narodni travari preporučivali su je za podsticanje apetita, regulisanje bolova u želucu,protiv malokrvnosti i opšte slabosti organizma, za saniranje dijareje, kod reumatskih tegoba...

Recepturu za pripremu lekovitog vina od podubice daje poznata crnogorska fitoterapeutkinja Ramiza Idrizović.

Sastojci:

  • 200 grama osušene podubice
  • dva litra kvalitetnog domaćeg crnog vina

Priprema i primena:

U staklenu teglu sipajte podubicu, prelijte je crnim vinom i dobro zatvorite. Teglu čuvajte na sobnoj temperaturi osam dana, a potom procedite sadržaj i prelijte vino u staklenu flašu koju ćete hermetički zatvoriti. Svakog dana popijte po jednu čašu ovog vina. Terapija traje do 30 dana.

Navedena količina dovoljna je za 10 dana.

(Telegraf.rs)